FOLLOW US: facebook twitter

Έρημη πόλη η αγορά του Πύργου!

Ημερομηνία: 08-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Κατακόρυφη η μείωση της κίνησης το Σαββατοκύριακο στα καταστήματα εστίασης από 40-50% λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων

– Δυσαρέσκεια επιχειρηματιών αλλά και πελατών για την νέα δύσκολη πραγματικότητα


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το αναμενόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή την απότομη και κατακόρυφη μείωσης της κίνησης στην αγορά, στα εμπορικά καταστήματα αλλά κυρίως στην εστίαση, είχε και στην Ηλεία το Σαββατοκύριακο, η εφαρμογή των νέων μέτρων που στοχεύουν στον έλεγχο των ανεμβολίαστων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των επιχειρηματιών, αλλά και την γενικότερη δυσαρέσκεια του κόσμου που νοιώθει που βιώνει μια νέα δύσκολη πραγματικότητα.

Οι υποχρεωτικοί έλεγχοι από τους καταστηματάρχες σε όλους τους πελάτες που πρέπει να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ταυτότητες και ράπιντ τέστ οι ανεμβολίαστοι ακόμα και για να καθίσουν στον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, περιόρισε δραματικά την έξοδο για διασκέδαση στον Πύργο το βράδυ του Σαββάτου, ακόμα και κατά 40%- 50%. Ειδικά όμως την Κυριακή παρότι ο καλός καιρός σε άλλη περίπτωση θα ήταν ένα πολύ καλό κίνητρο για πρωινή έξοδο, εν τούτοις ο Πύργος έμοιαζε με νεκρή πόλη και σημειωτέον ότι η αγορά ήταν ανοιχτή λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Παράλληλα όλο το διήμερο, πρωί και βράδυ υπήρχαν εντατικοί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλα τα καταστήματα και οι επιχειρηματίες βάζουν πλέον το κλειδί στο μαγαζί τους και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, γι αυτό και κάνουν λόγο για άτυπο lock down.

Ο αντιπρόεδρος του Σωματείου καταστηματαρχών Εστίασης Πύργου Βασίλης Σιγούρος μιλώντας χθες στην Πρωινή επιβεβαίωσε τις δυσκολίες εφαρμογής των νέων μέτρων, καθώς και την απότομη μείωση της εμπορικής κίνησης στην εστίαση σε καφέ και εστιατόρια ακόμα και πάνω από 40% το Σαββατοκύριακο, όπως και την δυσαρέσκεια όλων των επιχειρηματιών και αναφέρει:
« Η εφαρμογή των νέων μέτρων το Σαββατοκύριακο για τον έλεγχο των ανεμβολίαστων πελατών, οδήγησε σε μείωση της κίνησης σε καφέ και εστιατόρια στην αγορά του Πύργου ακόμα και σε ποσοστό της τάξης του 40% και αυτό ήταν κάτι που δυστυχώς περιμέναμε, γιατί όταν ο άλλος θέλει να βγει για έναν καφέ και πρέπει να πληρώσει πέρα από τα 3 ευρώ άλλα 10 για το ράπιντ τεστ, είναι ευνόητο ότι ή θα το κάνει μια φορά μόνο, ή θα κάτσει σπίτι του! Για να βγει για φαγητό μια τετραμελής οικογένεια ανεμβολίαστων, χρειάζεται πέρα από τα χρήματα που θα ξοδέψει και άλλα 40 ευρώ για τεστ, οπότε οι οικογενειακές έξοδοι καταργούνται! Επίσης όλη αυτή η μείωση της κίνησης, αποδεικνύει ότι στην περιοχή μας έχουμε δυστυχώς μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί και που η ιδανική βεβαίως λύση για όλους είναι να κάνουν το εμβόλιο πρωτίστως για να προστατευτούν και να προστατέψουν και τους γύρω τους, αλλά και για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να χρειάζονται επί πλέον χρήματα για τεστ στα καταστήματα εστίασης. Επίσης να σημειώσω ότι ο κόσμος δεν είναι και τόσο συνεργάσιμος στον έλεγχο, άλλος αρνείται να δώσει ταυτότητα, άλλος αγανακτεί, γενικά υπάρχει μια γκρίνια».

Παράλληλα ο κ. Σιγούρος επισημαίνει ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών από τους καταστηματάρχες εστίασης είναι πάρα πολύ δύσκολος, κυρίως στα μεγάλα καφέ όπου διαθέτουν 50 ή ακόμα και 100 τραπεζοκαθίσματα όπου είναι αδύνατον να ελέγξεις όλους τους πελάτες, να παρατηρείς ποιος φεύγει και ποιος έρχεται, για αυτό και οι περισσότεροι επιχειρηματίες προσέλαβαν έξτρα προσωπικό μόνο για τον έλεγχο. « Δεν γίνεται να ελέγχουμε εμείς τους πελάτες ούτε και το υπάρχον προσωπικό, αφού ο καθένας έχει ήδη το πόστο του και αυτό θα είχε σαν συνέπεια να ρίξουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας μόνο για να τσεκάρουμε τον κόσμο. Οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να πάρουν άτομα μόνο για τον έλεγχο, γιατί όλοι φοβόμαστε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ γιατί κάτι σίγουρα μπορεί να σου ξεφύγει. Οι συνάδελφοι όλοι είναι αγανακτισμένοι και δεν ξέρουμε που θα βγει αυτό κα πόσο θα συνεχιστεί, να δουλεύουμε με την ψυχή στο στόμα και η εστίαση για μια ακόμα φορά να είναι στο στόχαστρο».

 Πρωινό Κυριακής στο κέντρο του Πύργου! Έρημη πόλη!
 Πρωινό Κυριακής στο κέντρο του Πύργου! Έρημη πόλη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος