FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Το weekend του… παραλόγου!

Ημερομηνία: 08-11-2021 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το μικρό καλοκαιράκι του Νοέμβρη και η έξοδος για καφέ με κοντομάνικο όταν πριν από δύο βδομάδες πλημμύρισε ο τόπος όλος και ο χειμώνας άρχισε πρόωρα να μας δείχνει τα δόντια του, σε συνδυασμό με την έξαρση της πανδημίας και τα νέα μέτρα που είναι ολίγον του παραλόγου, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ζούμε σε μια θεότρελη εποχή, κυριολεκτικά τσακωμένοι με τη λογική!

Μοιάζει σαν να έχουμε μπει σε ένα καράβι με άγνωστο προορισμό και έχουμε αφεθεί στην καλή διάθεση του καπετάνιου! Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε καν ποιος είναι ο καπετάνιος! Είναι εμβολιασμένος, έχει πιστοποιητικό, ταυτότητα, έχει νοσήσει, είναι ανεμβολίαστος; Καυτά επίκαιρα ερωτήματα για να μπορούμε να γνωρίζουμε τουλάχιστον αν… ταξιδεύουμε με ασφάλεια!

Το Σάββατο πάντως ήταν μια μέρα πολύ ιδιαίτερη όπως και όλο το weekend! Ξεκίνησε κάνοντας αρχικά… ανασκαφές στη ντουλάπα μήπως και εντοπίσεις κανένα κοντομάνικο μπλουζάκι, γιατί έτσι και είχες ξεγελαστεί τις προηγούμενες μέρες προχωρώντας σε απόσυρση των καλοκαιρινών σου ρούχων και αντικατάστασης με τα χειμωνιάτικα, την πάτησες! Οι πιο… προκομένοι και νοικοκύρηδες είχαν κάνει την αναμενόμενη εποχιακή ανακατάταξη, οι πιο χύμα σαν την αφεντιά μου, το είχαν καθυστερήσει, οπότε αυτό το θεματάκι είτε έτσι είτε αλλιώς το λύσαμε! Ένα t-shirt το βρήκαμε!

Η συνέχεια εφόσον ο προγραμματισμός της ημέρας περιελάμβανε καφέ, είχε κι αυτή δύο όψεις! Οι μεν εμβολιασμένοι εξοπλίστηκαν με πιστοποιητικά και ταυτότητες, οι δε ανεμβολίαστοι κατακλύσανε τα μικροβιολογικά εργαστήρια για ράπιντ τεστ, με αποτέλεσμα περισσότερη πελατεία να έχουν οι μικροβιολόγοι παρά οι καφετέριες! Οι δε καταστηματάρχες, ειδικά της εστίασης, από τα χαράματα οπλίστηκαν με… υπομονή αλλά δεν θα έλεγα και με ψυχραιμία και άρχισαν να ξετυλίγουν τα στρατηγικά σχέδια αντιμετώπισης της έλευσης της πελατείας στο πλαίσιο των νέων μέτρων “νόμος και τάξη”, έλεγχος ανεμβολίαστων! Ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών είναι αυτό και όχι το κυνήγι του μεροκάματου!

Το πιο εύκολο για να εντοπίσουν τους “παραβάτες” που μπορεί να τους κοστίσουν ένα πεντοχίλιαρο σε χαλεπούς καιρούς, θα ήταν να υποχρεώσει η κυβέρνηση τους ανεμβολίαστους να το γράφουν στο… κούτελο, έτσι ώστε να ξέρουν με τι πελάτες έχουν να κάνουν! Κι αν μπορούσε να το κάνει ο Άδωνις, θα το είχε κάνει παρότι δήλωσε πως βαρέθηκε να ασχολείται με τους ανεμβολίαστους, λες και δεν είναι αυτός ο ρόλος του!

Το αποκορύφωμα ήταν όμως το Σάββατο το βράδυ, όπου το παιχνίδι… κλέφτες και αστυνόμοι ειδικά στους εξωτερικούς χώρους, έδινε και έπαιρνε! Να πρέπει να καταγράφει ο επιχειρηματίας ποιος έκατσε στο τραπέζι, ποιος σηκώθηκε αφού είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και τη θέση του πήρε άλλος και του ξέφυγε γιατί μπορεί να ήταν περαστικός στην παρέα, κάθε πότε αλλάζει το τραπέζι με πόσους πελάτες και πάει λέγοντας! Που να του μείνει μυαλό να φτιάξει ποτά και να σερβίρει!

Το θέατρο του παραλόγου σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και σήμερα θα περιμένουμε να δούμε πόσα τελικά μαγαζιά θα καταφέρουνε να μείνουνε ανοιχτά μετά τους ελέγχους! Κάθε μέρα θα ζουν με αυτήν την αγωνία! Και οι επιχειρηματίες μπορεί να μην πεθάνουν από την πανδημία, αλλά στο τέλος θα πεθάνουν από την πείνα!

Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται πλέον σε πλήρη σύγχυση και καθημερινά αναιρεί τον εαυτό του σε μια κατάσταση παραλογισμού. ! Γιατί δεν είναι μόνο το ότι αδυνατεί εδώ και δύο χρόνια να διαχειριστεί το μείζον θέμα της πανδημίας και κοντεύει να μας τρελάνει όλους, αλλά προχωρά και σε σοβαρά μάλιστα ατοπήματα, όπως το τελευταίο αδιανόητο περιστατικό με τους πυροσβέστες , που συνιστά εθνική ντροπή!

Αντί να σέβεσαι και να τιμάς εκείνους που οχτώ μερόνυχτα πάλευαν σαν ήρωες στα μέτωπα των πυρκαγιών για να σώσουν ζωές και το βιός των συνανθρώπων μας, να τους ρίχνεις χημικά και να τους καταβρέχεις με την “αύρα”! Την μια να τους χειροκροτούμε και την άλλη τους… πυροβολούμε! Και να μην ανοίγει… ρουθούνι!! Κανένας υπεύθυνος, καμία παραίτηση! Μέχρι κι αυτό να ξεχαστεί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος