FOLLOW US: facebook twitter

Εργαζόμενοι Ειδικού Προγράμματος 5.500 νέων Πτυχιούχων Ηλείας: Διεκδικούν ανανέωση των συμβάσεων τους για ένα τουλάχιστον χρόνο

Ημερομηνία: 05-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε Υπηρεσίες και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς του Νομού

Την ανανέωση των συμβάσεων τους, για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα, διεκδικούν οι εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος των 5.500 νέων Πτυχιούχων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στον ΕΦΚΑ Α’ & Β’ Περ/κών τμημάτων μη Μισθωτών Ηλείας, στον ΕΦΚΑ Α’ & Β’ Τοπικών Υποκ/των Μισθωτών Ηλείας, στον ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Πύργου, στο Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Πύργου «ο Άγιος Χαράλαμπος» και το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων Αρχαίας Ολυμπίας και οι συμβάσεις του οδεύουν προς τη λήξη.

Σε ανακοίνωση τους, επισημαίνουν:

«Ως Εργαζόμενοι  του Ειδικού Προγράμματος των 5.500 νέων Πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Υπουργεία και  Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς στο Νομό Ηλείας (οι οποίοι προσληφθήκαμε σύμφωνα με την υπ’ αρθ. 85056/22.11.18 Δημόσια Πρόσκληση Νο 11/2018), θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα οδεύει προς τη λήξη του, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τις Υπηρεσίες, όσο και για όλους εμάς τους νέους Πτυχιούχους που κινδυνεύουμε να βιώσουμε ξανά το αίσθημα της εργασιακής ανασφάλειας και της ανεργίας.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος με βάση το κεφάλαιο 1 της παραπάνω πρόσκλησης είναι:

α) η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της αδυναμίας πρόσβασης στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων που συνεχίζουν να πλήττονται από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ,

β) την αντιμετώπιση του φαινομένου διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νέων σε ηλικία προς χώρες του εξωτερικού με σκοπό την εύρεση εργασίας, το οποίο προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην απασχόληση και την ελληνική οικονομία (Brain Drain).

Παρόλο το σκοπό του προγράμματος να αντιμετωπιστεί το λεγόμενο Brain Drain (η φυγή νέων Επιστημόνων στο εξωτερικό), μετά τη λήξη του (12μηνες συμβάσεις), θα βρεθούμε ξανά στο δρόμο της ανεργίας και η φυγή μας στο εξωτερικό ίσως μοιάζει αναπόφευκτη.

Από πλευράς μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις των Υπηρεσιών και των θέσεων τοποθέτησής μας, με ιδιαίτερα επιτυχημένο τρόπο κατά γενική ομολογία των μονίμων υπαλλήλων και των προϊστάμενων των εκάστοτε Υπηρεσιών.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίος ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου Τομέα και με βάση την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει και τις γνώσεις που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε  από το εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά και ως νέοι επιστήμονες, μπορούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά ως προς την κατεύθυνση για ένα σύγχρονο Δημόσιο Τομέα πιο σύγχρονο, ευέλικτο και λειτουργικό.

Επιπλέον, το γεγονός ότι καθημερινά εξυπηρετούμε ένα σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων, δείχνει ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας μας, οι οποίες όλο και αυξάνονται από τη συνεχή μείωση του προσωπικού, λόγω συνταξιοδότησης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Εργαζόμενοι του  Ειδικού Προγράμματος των 5.500 νέων Πτυχιούχων Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Υπουργεία και  Εποπτευόμενους Δημόσιους Φορείς  Νομού Ηλείας, διεκδικούμε την Ανανέωση των συμβάσεών μας τουλάχιστον για ένα (1) χρόνο ακόμα και καλούμε στο πλευρό μας τα Σωματεία των Εργαζομένων, Ομοσπονδιών, Κοινωνικών φορέων, Νομικών Προσώπων Δήμων και Περιφέρειας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος