FOLLOW US: facebook twitter

Εργατικό Κέντρο Πύργου για νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις: «Οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στον γύψο!»

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο Πύργου καταδικάζει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή για τις διαδηλώσεις χαρακτηρίζοντας το «αντιδραστικό» και «σκοτεινών εποχών» έμπνευσης που επιδιώκει να περιορίσει το δικαίωμα των εργαζομένων και των συνδικάτων να διαδηλώνουν και να διεκδικούν τα αιτήματά τους.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που θέτει απαράδεκτους περιορισμούς στη δράση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος και έρχεται να συμπληρώσει νόμους που περιορίζουν τη συνδικαλιστική δράση και ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο, που το περιεχόμενό του αποτελεί σταθερό και διαχρονικό πόθο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις – λάστιχο το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς και τα κοινωνικά κινήματα, το δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Και αναλόγως με το τι εκτιμάει η εκάστοτε αστυνομική αρχή, θα μπορεί να απαγορεύει ή ακόμα και να διαλύει μια συγκέντρωση, καθιστώντας μέχρι και «ιδιώνυμο αδίκημα» τη συμμετοχή ατόμου σε μια διαδήλωση που κατά τη γνώμη της δεν επιτρεπόταν να πραγματοποιηθεί προβλέποντας μέχρι και φυλάκιση ενός έτους!

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους να οργανώσουν την αντίδρασή τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο κρατικής καταστολής και αυταρχισμού. Δηλώνουμε ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες πως οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων θα μείνει στα χαρτιά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος