FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Επιτυχία με Βατσή ο Αίας

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κλείνοντας το Λευτέρη Βατσή ο Αίας αποκτά ιδιαίτερη δύναμη στις γραμμές του, γιατί ο Λευτέρης είναι ένας πολυσύνθετος παίκτης και πλέον έμπειρος, αφού έχει φάει με το κουτάλι τις εθνικές κατηγορίες. Τον γνωρίζουμε από πολύ μικρό, τότε που ο Ανδραβιδαίος παίκτης αγωνιζόταν στη μικτή Τζούνιορς της ΕΠΣΗ. Έχει κάνει μεγάλη διαδρομή και στη διετία με τη Νίκη Τραγανού πέτυχε 7 γκολ στη Γ΄ Εθνική και 8 γκολ στην Α΄ τοπική.

*Εξαιρετικός ως παίκτης και χαρακτήρας θα βοηθήσει τον Αίαντα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, που είναι προ των πυλών.

 

Οι «βλαχοπρόεδροι»

Μια από τα ίδια ήταν η απολογιστική συνέλευση της Ε.Π.Ο. που έγινε στην Αθήνα και την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Άρης, συνοδευόμενος από το σύμβουλο Σπήλιο Καπώνη. Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., Ευάγγελος Γραμμένος, αυτή τη φορά υποδέχτηκε τους «βλαχοπρόεδρους», όπως προσφυώς τους αποκαλούσε ο Γαβαθιώτης, στο Καβούρι με θέα τη θάλασσα, γιατί η Ε.Π.Ο. έχει χρήμα, άσχετα αν χρωστάει ακόμη 5.000 στον Πανηλειακό, τη Βάρδα, τη Νίκη Τραγανού, τον Αστέρα κι όλα τα σωματεία της Αχαΐας, από την κοψοχρονιά που τους έστειλε να παίζουν στα Δωδεκάνησα!

*Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν εκ των προτέρων γνωστό κι ας έχει τη δική του άποψη για τις εκλογές ο Κουλούρης (53-6).

 

Αλλαγή κουλτούρας

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. στο τέλος της ομιλίας του τόνισε στους Προέδρους των Ενώσεων ότι χρειάζεται αλλαγή πρωτίστως κουλτούρας από τους μετέχοντες στη διαδικασία του ποδοσφαίρου, ώστε να καταπολεμηθούν η βία και οι προσυνεννοημένοι αγώνες κι όχι μόνο πρόστιμα και ποινές. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

 

Κανένα λόγο!

Δεν είχε κανένα λόγο η ΕΠΣ Ηλείας να ψηφίσει τα οικονομικά της διοίκησης του Γραμμένου, πέραν του ότι ανήκει στο μπλοκ του Ολυμπιακού. Η ΕΠΟ χρωστάει χρήματα σε τέσσερα σωματεία της από πρόπερσι. Δεν τα έδωσε, ούτε πρόκειται να τα δώσει! Πώς λοιπόν, να ρίξεις ψήφο στους Διακοφώτηδες, οι οποίοι δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους!

 

Προβληματικός Πέλοπας

Ο ιστορικός Πέλοψ Πελοπίου (ιδρύθηκε το 1950 ίσως και παλιότερα) δεν ευτύχησε στη νέα του παρουσία στην Α΄ τοπική να έχει καλή πορεία. Εν πρώτοις μπήκε στη μεγάλη κατηγορία στη θέση του Ενιπέα και σίγουρα είχε δύσκολη αποστολή. Συνέχισαν και ο Πρόεδρος Ν. Χριστόπουλος και ο προπονητής Κώστας Δρακόπουλος.

*Η ομάδα στηρίχτηκε στα παιδιά που είχε στην Α2 Κατηγορία κι ενισχύθηκε με τρεις καλούς παίκτες, όπως ο Νίκος Κατσώλης, ο Μάριος Καρβουνιάρης (από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Ηλείας) και το Στροφύλλα. Στη θέση του τερματοφύλακα Νικολόπουλου που για επαγγελματικούς λόγους εγκατέλειψε ήρθε ο Αθανασόπουλος, ενώ έμειναν όλοι οι υπόλοιποι, γηγενείς και ξένοι.

*Είχε όμως προβλήματα η ομάδα που έκλεισε τον πρώτο γύρο με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Ο β΄ γύρος ήταν ένας «γολγοθάς» με μία μόνον ισοπαλία κι αυτή στο Πελόπιο με το Βαρθολομιό. Πολλές αδυναμίες, απειθαρχία και ατυχία. Χτυπήματα από τη διαιτησία, ώστε η βίαιη διακοπή να είναι λύτρωση για όλους.

*Η εκ νέου παραμονή, λόγω της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να τους προβληματίσει όλους ενόψει της νέας σεζόν!

*Πρώτος σκόρερ ο ικανός Στροφύλλας με 7 γκολ. Ταλαντούχος ο νεαρός Ηλίας Κακόγιαννος, γηγενής, με 3 γκολ.

 

Χτυπητές αδυναμίες

Ολοκληρώνουμε σήμερα την παρουσίαση των ομάδων Α΄ τοπικής της λήξασας βίαια περιόδου 2019-2020, λόγω της πανδημίας. Για το νέο Κόροιβο Κατσαρού ήταν μια λύτρωση η διακοπή, γιατί η ομάδα είχε αδυναμίες χτυπητές και η συμμετοχή της ήταν τυπική.

*Η ιστορική ομάδα κλήθηκε να μετάσχει στην κατηγορία ως επιλαχούσα στην κενή θέση του Ολυμπιακού Ζαχάρως. Πρόεδρος ήταν ο κ. Παπαδόπουλος και προπονητής ο Κύριλλος Παλαιολόγος που συνέχισε από πέρυσι στο σωματείο. Από την πρώτη στιγμή ήταν φανερές οι δυσκολίες καθώς το μπάτζετ ήταν τέτοιο που δεν χωρούσε εντυπωσιακές μεταγραφές.

*Οι νέοι παίκτες που θα πλαισίωναν τους παλαιούς ήταν λίγοι. Τόσοι όσες οι δυνατότητες του συμβουλίου (Τόλιας, Οικονομίδης, Σπηλιωτόπουλος Ανδρέας). Δείγμα των αδυναμιών ήταν η μία (μόνον) νίκη στον πρώτο γύρο, εντός επί του Βαρθολομιού, ενώ είχε και μια ισοπαλία (εκτός με Γούμερο).

 

Ο «γολγοθάς» συνεχίστηκε

Η πορεία στο β΄ γύρο ήταν πανομοιότυπη. Μία νίκη και πάλι επί του Ηλειακού (2-3) αυτή τη φορά στο Βαρθολομιό! Μια νίκη και ήττες συνεχείς που καταρράκωσαν το ηθικό παικτών, φιλάθλων και συμβουλίου που έκανε τον αγώνα του χωρίς αντίκρισμα. Φυσικά όταν η ομάδα σήκωσε κεφάλι ερχόταν ο παράγων διαιτησία! Γι’ αυτό η διακοπή ήταν λύτρωση για όλους. Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 7 γκολ, ένας προικισμένος επιθετικός. Διακρίθηκε και ο κεντρικός αμυντικός Τόλιας (δύο γκολ).

*Η αναδιάρθρωση που έκανε η ΕΠΣΗ κράτησε την ομάδα στην Α΄ τοπική, αλλά το μέλλον είναι αβέβαιο στην κατηγορία!

 

Το ποιόν των ομάδων

Ολοκληρώσαμε συν θεώ την παρουσίαση των 14 ομάδων του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, το οποίο διακόπηκε βίαια, λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας, χωρίς να λήξει και χωρίς τη διεξαγωγή πλέι-οφ και πλέι-άουτ. Κι όμως από αυτό το ημιτελές πρωτάθλημα βγήκαν συμπεράσματα για το ποιόν των ομάδων, που έκαναν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, ανάλογο των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τη αποχώρηση του Α.Ο. Μακρίσια και του Ενιπέα.

*Η Διοργανώτρια πρέπει να αναθεωρήσει τις απόψεις της για τα πλέι-οφ, παρότι προσδίδουν πρόσθετο ενδιαφέρον. Η τελική κατάταξη μάλλον είναι δίκαιη και ανάλογη των δυνατοτήτων των ομάδων με τον Αίαντα να αναδεικνύεται πρωταθλητής και να κερδίζει  την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική.

*Το Δ.Σ. της ΕΠΣΗ έκανε και την αναδιάρθρωση σύμφωνα με το δικό του σκεπτικό, για το οποίο δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε. Ας έχουν ωστόσο υπόψη τους πως δεν είναι όλα όπως πρώτα. Έχουν αλλάξει πολλά και εν τέλει οι 18 ομάδες είναι κάτι το υπερβατικό, όταν ο Δημητρίου στην Αθήνα κάνει τρεις ομίλους των 14 ομάδων!

 

Μπήκε ο Ιούλιος

Μπήκε ο Ιούλιος και οι μεγάλες ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου είναι ακόμη ανέτοιμες για τη νέα σεζόν. Εκτός από εκείνες (και είναι λίγες) που το Δ.Σ. έχει διετή θητεία, οι πολλές, οι πλείστες δεν έχουν βγάλει νέα Δ.Σ., εκτός από Αίαντα, Πανηλειακό, Θύελλα άντε και 2-3 ακόμη για τις οποίες δεν έχουμε πληροφόρηση.

*Καλό μήνα σε όλους και υπομονή!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος