FOLLOW US: facebook twitter

Ηχηρή η παρουσία της Π.Δ.Ε. – Έργα 65 εκ. ευρώ στα όρια του δήμου Πύργου αλλάζουν το αναπτυξιακό προφίλ της πρωτεύουσας του νομού

Ημερομηνία: 19-07-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”139971″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ν. Φαρμάκης: «Αν δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα και αποτελεσματικότητα, είναι ξεκάθαρο και βέβαιο ότι ο Δήμος Πύργου θα μπορέσει να αλλάξει ρυθμούς και οι δημότες του Πύργου να ζήσουν σε μια άλλη, νέα και καλύτερη, πραγματικότητα»

[/vc_column_text][vc_column_text]Το ισχυρό της αποτύπωμα, αφήνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα μεγάλα  αναπτυξιακά έργα ( άλλα έχουν εκτελεσθεί και άλλα είναι υπο εκτέλεση) στα γεωγραφικά όρια του δήμου Πύργου, με έναν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 65 εκ. ευρώ!  Έργα σημαντικά που είναι ικανά να αλλάξουν το αναπτυξιακό προφίλ του δήμου  Πύργου, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τους ρυθμούς των δημοτών που τα τελευταία χρόνια είχαν «χορτάσει» από υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.  Όπως είπε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης  στην σύσκεψη δήμου και Περιφέρειας  στο Λάτσειο « τα τελευταία χρόνια οι πολίτες έχουν βιώσει μεγάλες ποσότητες οράματος και στρατηγικών οι οποίες πολλές φορές ακούγονται στα λόγια όμορφες αλλά στην πράξη ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Είμαστε δυστυχώς στις τελευταίες αναπτυξιακές θέσεις. Πάντα μας προβλημάτιζε αυτό και συνεχίζει».

Ο Περιφερειάρχης, έχοντας λοιπόν επίγνωση της κατάστασης και αναγνωρίζοντας ότι η πρωτεύουσα της Ηλείας, ο Πύργος,  όπως και όλος ο νομός  είχε όντως παραμεληθεί τα προηγούμενα χρόνια από τις περιφερειακές αρχές, έστρεψε την προσοχή του στην περιοχή μας  και επικέντρωσε εδώ  τις όποιες αναπτυξιακές δυνατότητες είχε, αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία που είχε στη διάθεσή του. Το αποτέλεσμα αυτών των συντονισμένων ενεργειών της Περιφέρειας, της Π.Ε Ηλείας με την συνεργασία του δήμου και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, ήταν να βρεθεί επιτέλους ο δήμος Πύργου στο επίκεντρο των εξελίξεων και ένα αναπτυξιακό όραμα να παίρνει τώρα σάρκα και οστά!

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο την Παρασκευή και στην οποία πέραν του κ. Φαρμάκη συμμετείχαν  μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και Αθλητισμού-Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος και οι συνεργάτες του, έγινε αναλυτική παρουσίαση των  μελετών και τω ν έργων. Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι  η καλή συνεργασία θα φέρει την αποτελεσματικότητα, το μεγάλο «στοίχημα και ζητούμενο» της Περιφερειακής Αρχής, με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες. «Αν δείξουμε την απαραίτητη ωριμότητα και αποτελεσματικότητα, είναι ξεκάθαρο και βέβαιο ότι ο Δήμος Πύργου θα μπορέσει να αλλάξει ρυθμούς και οι δημότες του Πύργου να ζήσουν σε μια άλλη, νέα και καλύτερη, πραγματικότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι  «Επίσης μας προβληματίζει η επέλαση της υγειονομικής κρίσης, την οποία καλούμαστε μέσα στην κακοδαιμονία των τελευταίων ετών να διαχειριστούμε. Και νομίζω ότι συνολικά σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε δείξει το σωστό δρόμο. Παρ’ ότι κατηγορούμαστε διαρκώς, η αλήθεια είναι πως ο φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο πιο παραγωγικός και βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη. Είναι αυτός που ακούει, πράττει και κινεί τα πράγματα. Εκεί έγκειται και η όποια διεκδίκησή μας στην κεντρική εξουσία. Αν κάνουμε συνολικά έναν μικρό απολογισμό της τελευταίας διετίας, θα σας πω ότι η ζωή του δημότη μέσα σ’ αυτή τη δυσμενή κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο. Και φορέας αυτής της αλλαγής είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση».[/vc_column_text][vc_single_image image=”139967″ img_size=”full”][vc_column_text]Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι  «Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά το καλό κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Πύργου. Μας δόθηκε η δυνατότητα να ενημερώσουμε ενδελεχώς τον κ. Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για τα έργα που έχουν εγκριθεί, όσα είναι υπό εκτέλεση και εκείνα που βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης. Εκτός των παραπάνω, ήδη εκτελούνται σημαντικά έργα, με ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, τα οποία θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της περιοχής και θα βελτιώσουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Όπως έχω ξαναπεί, η Περιφερειακή Αρχή,  δεν μένει στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων της, αλλά στόχος μας είναι να παρεμβαίνουμε όπου είναι δυνατό για την κοινωνία και τους πολίτες. Είμαστε εδώ και σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα, εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες, για το καλό του τόπου μας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot