FOLLOW US: facebook twitter

Ημερολόγιο καραντίνας β΄: Κάναμε μια… τρύπα στο νερό!

Ημερομηνία: 19-07-2021 | Συντάκτης:

Το 4ο κύμα πανδημίας είναι ήδη εδώ, έσκασε “μύτη” πολύ νωρίτερα απ’ ότι το υπολόγιζαν, καταμεσίς του καλοκαιριού και όχι στις αρχές του φθινοπώρου! Αυτό τουλάχιστον  ισχυρίζονται οι επιστήμονες που αρχίζουν να παρελαύνουν ξανά από το κανάλια με νέα ονόματα ειδικών να προστίθενται στην λίστα των παλαιότερων που είχαμε γνωρίσει στα προηγούμενα… κύματα της πανδημίας!  Και μαζί βεβαίως με τους επιστήμονες που επιστρατεύονται για την ενημέρωσή μας, πληθαίνουν και οι απόψεις όπως  και το νέο κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται και που έρχεται να προστεθεί στο σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού που διχάζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας!

Κι εκεί που λέγαμε όχι ότι ξεμπερδέψαμε από τον κορονοϊό, ποτέ δεν το πιστέψαμε αυτό, απλώς προσπαθήσαμε να απολαύσουμε λίγο το “φτου ξελευθεριά” και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι μας λίγο φυσιολογικά, ξανά όλα… μαντάρα! Και το νέο μπάχαλο δημιουργείται όχι τόσο από την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων και την εμφάνιση των μεταλλάξεων του ιού, αλλά κυρίως από την  άστοχη και ανεπαρκή διαχείριση της όλης κατάστασης από την κυβέρνηση που μπροστά την πολιτική της αγωνία να “φρενάρει” την διασπορά, έχει χάσει τελείως την “μπάλα”, με περιοριστικά μέτρα που θα βυθίσουν ξανά την οικονομία την ώρα ακριβώς που πήγαινε να αναστηθεί! Και βεβαίως το “μάρμαρο” πληρώνουν  ξανά οι επιχειρήσεις του τουρισμού και τις εστίασης!

Η επανεκκίνηση το τουρισμού που θεωρήθηκε από το Μαξίμου ως το “μεγάλο σχέδιο” που “σκοτώθηκε”  απο το Μάιο να βάλει  πρώτο στις ράγες με “ασφάλεια”, αποδεικνύεται πρόωρο  και πρόχειρο! Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον αυτό υποδηλώνει, καθώς το πρώτο μίνι τοπικό lockdown στη Μύκονο που έχει κάνει το γύρο του κόσμου και δυσφημίζει τη χώρα μας που ήθελε να το παίξει “covid free», συνοδεύεται δε από χιλιάδες ακυρώσεις επισκέψεων στο νησί των ανέμων, δείχνουν ότι υιοθετώντας το μετέωρο βήμα του πελαργού,  κάναμε απλά μια… τρύπα στο νερό!  Να εκφράσω και την αγωνία μου ότι δεν είμαι και πολύ σίγουρη ότι η Ηλεία θα βγει αλώβητη κατακαλόκαιρο από αυτήν την εξέλιξη!

Στο δε Μαξίμου και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ όπου είναι διάχυτη η  πολιτική αγωνία υπάρχει αναβρασμός. Το σχέδιο υποχρεωτικού εμβολιασμού που έθεσε εσπευσμένα σε εφαρμογή η κυβέρνηση – η μόνη κυβέρνηση στην Ευρώπη που το έχει κάνει μέχρι τώρα, μαζί με τον Μακρόν και την Γαλλία – ανοίγει ντε φάκτο κοινωνικά μέτωπα: Με τους υγειονομικούς, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδες ηλικιωμένων, με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με το σύνολο των αντιεμβολιαστών. Είτε πρόκειται για προβληματισμένους με το εμβόλιο, είτε πρόκειται για φοβισμένους, είτε για «ψεκασμένους».

Και κάπου εδώ μπαίνει η πολιτική διάσταση του όλου θέματος, γιατι αυτά τα κοινωνικά μέτωπα φοβίζουν τους γαλάζιους βουλευτές και τα μηνύματα του φόβου τους φθάνουν πυκνά τις τελευταίες μέρες και στο Μαξίμου. Εκείνο που ανησυχεί τα γαλάζια στελέχη είναι ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί μπορεί να στρέψουν κατά της κυβέρνησης κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, με πολλές από τις οποίες η ΝΔ είχε προνομιακή εκλογική σχέση όπως είναι οι  δημόσιοι υπάλληλοι, ή τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες δυνάμεις! Και αυτός ακριβώς ο φόβος, μπορεί να οδηγήσει σε νέα κυβερνητικά λάθη αφού αντί να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, καταφέρνουν απλά να δημιουργήσουν ένα διχαστικό κλίμα  που μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων!

Και οι αριθμοί πράγματι τρομάζουν: Οι νέοι 18-24, παρά το “δωράκι” των 150 ευρώ, είναι σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% ανεμβολίαστοι. Οι μεγαλύτεροι, μεταξύ 30-39 ετών, φτάνουν στο 60% και οι πλέον ευάλωτοι, άνω των 80 χρόνων, είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 30%! Και με το να ρίχνει “καμπάνες’ χιλιάδων ευρώ σε επιχειρηματίες γιατί βρέθηκε ένας πελάτης όρθιος ή γιατί χόρεψαν πέντε άτομα σε ένα γάμο 40 ανθρώπων στην Πάτρα όπου μόνο τα ΕΚΑΜ δεν έστειλαν να τους μαζέψουν, ας κοιτάξει πώς θα πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν! Σπέρνοντας το ζιζάνιο του διχασμού δεν πρόκειται να επιτύχει τίποτα!! Πολύ δε περισσότερο ζητώντας σου τριάντα πιστοποιητικά για να δειπνήσεις σε ένα εστιατόριο ή για να πας καλεσμένος σε γάμο! Νέο σχέδιο τώρα, αλλιώς τη βάψαμε!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος