FOLLOW US: facebook twitter

Έρευνα: Οι «εφιάλτες» που στοιχειώνουν τους Έλληνες εργαζόμενους

Ημερομηνία: 11-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98218″ img_size=”full”][vc_column_text]Η μετανάστευση και η απώλεια της θέσης εργασίας στοιχειώνoυν τους Έλληνες, και κυρίως τους νέους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας.

Δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα, που οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις και εκτόξευσε στα ύψη τα ποσοστά ανεργίας, η μετανάστευση εξακολουθεί να στοιχειώνει το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας Randstad για το τρίτο τρίμηνο του 2019, το 63% των Ελλήνων εργαζομένων θα σκέφτονταν να μεταναστεύσουν αν μπορούσαν με αυτήν την επιλογή να εξελίξουν την καριέρα τους και την ισορροπία μεταξύ της εργασιακής και της προσωπικής τους ζωής.

Το 52% θα ήταν πρόθυμοι να μετακομίσουν για ένα σημαντικά υψηλότερο μισθό, ενώ το 40% είναι πρόθυμοι να μεταναστεύσουν προκειμένου να έχουν μια πιο ουσιαστική καριέρα. Προτού φτάσουν, όμως, στη μετανάστευση, η συντριπτική πλειονότητα θα αναζητούσε άλλες λύσεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το 59% θα προτιμούσαν να αλλάξουν καριέρα από το να μεταναστεύσουν.

Οι Έλληνες εργαζόμενοι δήλωσαν ότι, αν έπρεπε να εργαστούν στο εξωτερικό, θα προτιμούσαν να το κάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο (10,5%), στη Γερμανία (9,5%) και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (8,7%).

3 στους 10 ελπίζουν να αλλάξουν δουλειά!

Στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι προσδοκούν να απασχοληθούν σε νέο εργοδότη τους επόμενους έξι μήνες. Ο δείκτης κινητικότητας για την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6 μονάδες, από τις 101 στις 107, για το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Η επιθυμία για αλλαγή εργασίας αυξάνεται ελάχιστα μέσα στο 2019 για τους Έλληνες ερωτηθέντες. Το 32% δήλωσαν ότι η διάθεσή τους για αλλαγή εργασίας έχει αυξηθεί σε σύγκριση με τον προηγούμενο τρίμηνο, κατά το οποίο 28% είχαν δηλώσει την επιθυμία τους για αλλαγή εργοδότη.

Το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που άλλαξε εργασία το τελευταίο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 4,5% στο 22,5% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Οι βασικοί λόγοι αλλαγής εργασίας είναι: αναζήτηση καλύτερων επαγγελματικών συνθηκών (41%), προσωπική διάθεση για αλλαγή (29%) και δυσαρέσκεια με τον εργοδότη (26%). Το 32% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα αναζητούν μία νέα θέση εργασίας, ποσοστό που έχει αυξηθεί 4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το 29% φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους

Το 29% των Ελλήνων εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους – ποσοστό αυξημένο κατά 2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Τον μεγαλύτερο φόβο έχουν οι νέοι εργαζόμενοι. Τα αντίστοιχο ποσοστό στην ηλικιακή ομάδα 18-24 φτάνει το 43![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia