FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας στο Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γ. Λέντζα: Συνεργασία για την ανάπτυξη του δήμου

Ημερομηνία: 19-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτική

Ουσιώδης συνεργασία με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει με τους νέους Δημάρχους του Νομού.

Αρχικά, ο κ. Λέντζας αναφέρθηκε στην άψογη όπως είπε συνεργασία που είχαν για τη μετακίνηση των μαθητών του σχολείου της Ανδραβίδας και ακολούθως τον ενημέρωσε για τα προβλήματα όσο και για τα αναπτυξιακά σχέδια που πρέπει να έχει ο Δήμος και η Περιφέρεια. Τόνισε πως είναι ο τρίτος δήμος του νομού  με περίπου 25.000 κόσμο, που συνδυάζει τον πρωτογενή αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων και τον τουρισμό αλλά έχει και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ και ΛΙΜΑΝΙ, δηλαδή έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν τα νησιά, ώστε να ανθίσει και να αναπτυχθεί ο Δήμος. Η περιφέρεια τρέχει προγράμματα και μπορεί να προσφέρει για αυτήν την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης του Δήμου. Σε αυτή τη προσπάθεια που καταβάλει η νέα Δημοτική Αρχή, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Γιαννόπουλο, η Περιφέρεια να είναι αρωγός σε αυτό το βήμα.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα δυο σημαντικά προβλήματα του δήμου που χρίζουν άμεσης επίλυσης. Πρώτον είναι η άμεση επέκταση του δικτύου ύδρευσης και δεύτερον η αγροτική οδοποιία συμπεριλαμβανομένου και τους δρόμους μέσα στις κωμοπόλεις, οι οποίες έχουν μεγάλο πληθυσμό.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας δήλωσε πως ήθελε να έχει μια επίσκεψη στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, η οποία να φεύγει από τα πλαίσια του εθιμοτυπικού αλλά να είναι ουσιώδης. Από την πλευρά του θέλει τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης να είναι δίπλα σε ότι χρειάζεται ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Να βοηθήσει και να επιλύσει προβλήματα  όλων των δήμων όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. «Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης έχει ένα σημαντικό προϊόν την αγροτική παραγωγή αυτό σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη μπορεί ο Δήμος και η Περιφέρεια να το εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό με παρουσίαση σε Διεθνής Εκθέσεις, με βιολογικές καλλιέργειες. Επιβάλλεται να εξελιχθούμε, υπάρχουν νέες μορφές καλλιέργειας πχ υδροπονία. Να προωθήσουμε αυτό το brand-name που έχουμε, πως μπορούμε να το διαφημίσουμε, να το προβάλουμε προς όφελος της περιοχής, προς όφελος των παραγωγών .Είναι ένας Δήμος με τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές».

Εκτός από τον πρωτογενή τομέα μια επιπλέον πηγή ανάπτυξης του Δήμου είναι και ο τουρισμός. Ο Δήμος έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Επομένως, πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες, ώστε να προβληθεί ο Δήμος και στο εξωτερικό.

Επίσκεψη Γιαννόπουλου και στον δήμαρχο Πηνειού

Γόνιμη θητεία στο Βασίλη Γιαννόπουλο και στη νέα περιφερειακή αρχή, ευχήθηκε ο δήμαρχος Πηνειού στον νέο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας που επισκέφθηκε το δήμο Πηνειού .

Ο κ. Μαρίνος και οι αντιδήμαρχοι του δήμου Πηνειού, υποδέχθηκαν στον κ. Γιαννόπουλο στο γραφείο του δημάρχου, όπου είχαν μια γόνιμη και αγαστή συνεργασία για τα θέματα του δήμου, του επισήμαναν τις προτεραιότητες που έχουν θέσει ως δημοτική αρχή για την ανάπτυξη του δήμου καθώς και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.  Τόνισαν ακόμα ότι ο δήμος Πηνειού έχει μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης, είναι ένας δήμος με ιστορικές καταβολές που μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο και στον τουρισμό και στον πολιτισμό αλλά και στον πρωτογενή τομέα. Επίσης τον ενημέρωσε για την πρόσκληση που απηεύθυναν μαζί με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο αναμένουν στις 17 Νοέμβρη όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Βαρθολομιού.

Εξάλλου ο κ. Μαρίνος  διαβεβαίωσε τον κ. Γιαννόπουλο ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του επιζητώντας μια καλή συνεργασία τονίζοντας ότι «Όλοι μαζί μπορούμε για μια Ηλεία δυνατή. Το αξίζει !!! Ευχαριστούμε τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τη σημερινή επίσκεψή του».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος