FOLLOW US: facebook twitter

Επιβαρυμένη επιδημιολογικά η Ηλεία: 29 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
-15 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου
-Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν νοσεί με το μεταλλαγμένο στέλεχος ο 76χρονος από την Κεφαλλονιά που παραμένει στην ΜΕΘ

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη επιδημιολογικά παραμένει η Ηλεία που σε καθημερινή βάση, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται είναι διψήφιος. Μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα (22 το Σάββατο και …7 την Κυριακή) στο Νομό μας, αν και η χθεσινή καταγραφή δεν φαίνεται να αποτυπώνει την πραγματικότητα δεδομένου ότι τα τεστ που διενεργήθηκαν ήταν συγκριτικά με τις καθημερινές, πολύ λίγα. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων όμως ημερών, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά.

Όπως ανέφερε και ο Θοδωρής Κονδύλης, MSc στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, Φυσικών Καταστροφών & Κρίσεων, Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  στην Ηλεία, 93 νέα κρούσματα καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, 75% αύξηση από το προηγούμενο επταήμερο που είχαν καταγραφεί 53, δηλαδή επιτάχυνση της διασποράς τις τελευταίες επτά ημέρες, καθώς το προηγούμενο επταήμερο είχε καταγραφεί αύξηση της τάξης του 56%. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (30/1-12/2) ανέρχονται σε 146 έναντι έναντι 38 του προηγούμενου (16-29/1), αύξηση 284%! Στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς όπως επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 66, από 44 που ήταν στις 6 Φεβρουαρίου. «Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή της Βάρδας όπου το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται ανησυχητικά, όπως και η διασπορά στην ευρύτερη κοινότητα», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το ιικό φορτίο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης λοιπόν, παραμένει υψηλό ενώ αυξητικές τάσεις παρουσιάζει στην Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως όπου είχαμε και τα περισσότερα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν. Στην Αμαλιάδα μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν πέντε μαθητές και τα τμήματα των σχολείων τους ανέστειλαν τη λειτουργία τους και η διδασκαλία γίνεται με τηλεκπαίδευση ενώ κλειστός παραμένει και σήμερα ο Βρεφονηπιακός σταθμός Λεχαινών λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε βρεφονηπιοκόμο. Σήμερα, αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που υπεβλήθησαν δεκάδες πολίτες του Κάμπου και της Αμαλιάδας ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ – σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί- θα βρίσκονται από το πρωί στη Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας.

 «Γεμίζει» η κλινική covid

Αυξάνονται όμως και οι νοσηλείες ασθενών στην κλινική covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και στην πτέρυγα των υπόπτων. Ήδη η πρώτη πτέρυγα με τα 14 κρεβάτια έχει γεμίσει και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύεται και στη δεύτερη πτέρυγα των 18 συνολικά κλινών. Μάλιστα την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε και δυο εξιτήρια. Όσον αφορά τον 76χρονο ασθενή από την Κεφαλλονιά που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ covid -19 του Νοσοκομείου εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, παρότι αρχικά είχε αναφερθεί ότι νοσεί με το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, αυτό εργαστηριακά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Εμβολιασμοί σε γηροκομεία

Εξάλλου, στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας του Νομού προχώρησε ο ΕΟΔΥ ολοκληρώνοντας τη δεύτερη δόση στους υπερήλικες του Γηροκομείου Πύργου «ο Άγιος Χαράλαμπος», στη «Νέα Βασιλειάς» στα Λαστείκα αλλά και την Παναγία τη Βλαχέρνα. Σήμερα βάσει του προγραμματισμού από την 6η ΥΠΕ αναμένεται ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στην «Παναγία η Καθολική» και το ιδιωτικό γηροκομείο «Αινείας» στη Βάρδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος