FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσα» για τη Διεύθυνση Δασών Ηλείας – Μειώθηκαν κατά 30% οι αντιρρήσεις με την ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων

Ημερομηνία: 15-02-2021 | Συντάκτης:

«Ανάσα» έδωσαν στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας οι αναμορφωμένοι δασικοί χάρτες που αναρτήθηκαν την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς η ενσωμάτωση διοικητικών πράξεων μείωσε τις αντιρρήσεις κατά τις 3.000 περίπου. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια διευθύντρια Δασών Ηλείας, Αγγελική Τσάκωνα, η μείωση των αντιρρήσεων συνιστά θετική εξέλιξη καθότι θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία με τη συγκρότηση των επιτροπών το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι τροποποιήσεις που έγιναν επί του ήδη μερικώς κυρωμένου δασικού χάρτη αφορούν αρχικά τις οικιστικές πυκνώσεις που είχαν εξαιρεθεί με την προηγούμενη ανάρτηση του 2017 και δεύτερον διοικητικές πράξεις και διάφορες υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν επί αυτού και αφορούν ή ατομικές διοικητικές πράξεις όπως τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, παραχωρητήρια δασικών υπηρεσιών ή άλλων υπηρεσιών, οικοδομικές άδειες, όπως και διανομές του εποικισμού και του αναδασμού, όπως αυτές μας χορηγήθηκαν από το ΥΠΕΝ καθώς και από τη ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας.

«Θέλω να επισημάνω στους πολίτες ότι θα πρέπει να ενημερωθούν για αυτές τις συγκεκριμένες εκτάσεις που αναφέραμε πριν στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης των δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων του Ελληνικού κτηματολογίου, προκειμένου να υποβάλλουν τις αντιρρήσεις τους. Αντιρρήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και μόνο για το αναμορφώμενο τμήμα του αναρτημένου δασικού χάρτη που έχουμε και για τα τμήματα που δεν έχουν ήδη επιβληθεί αντιρρήσεις ή πρόδηλα σφάλματα. Επίσης δεν χρειάζεται να υποβάλουν αντιρρήσεις όσοι έχουν υποβάλει. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία –αποκλειστική προθεσμία 105 ημέρες, με πρώτη μέρα τις 26/02/2021 ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 10/06/2021 ημέρα Πέμπτη. Για όσους κατοικούν στο εξωτερικό παρατείνεται αυτή η ημερομηνία για είκοσι ακόμα ημέρες, δηλαδή έως τις 30/06/2021 ημέρα Τετάρτη», τόνισε η κα Τσάκωνα και πρόσθεσε ότι έχει συσταθεί σημείο ανάρτησης του δασικού χάρτη και βρίσκεται στο χώρο της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας, όπου υπεύθυνος είναι ο κ. Αριστείδης Μίχος – τμηματάρχης χαρτογράφησης, που θα ενημερώνει τόσο για το περιεχόμενο του χάρτη αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις.

Ποιοι έχουν δικαίωμα αντίρρησης

Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης. Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στον δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. “Ελληνικό Κτηματολόγιο”

((https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx)

Για την υποβολή αντίρρησης που εξαιρείται της καταβολής τέλους, οι ενδιαφερόμενοι εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων οφείλουν να αποστείλουν στο αρμόδιο ΣΥΑΔΧ, σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της ατελούς αντίρρησης, παραθέτοντας τους λόγους της ατέλειας και επιπλέον σε ψηφιακή μορφή το πολύγωνο/γεωτεμάχιο της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ktimilias@gmail.com, tmdasxart@4943.syzefxis.gov.grπροκειμένου η υποβολή της αντίρρησης αυτής, μέσω του δικτυακού τόπου, να πραγματοποιηθεί, κατ’ εξαίρεση, από το προσωπικό του ΣΥΑΔΧ. Σε περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, και για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το ΣΥΑΔΧ δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος