FOLLOW US: facebook twitter

Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες της Ηλείας παριστάνοντας τους… λογιστές!

Ημερομηνία: 31-03-2022 | Συντάκτης:

Η Ένωσης Λογιστών και Φοροτεχνικών Ηλείας τονίζει ότι πρόκειται για τηλεφωνικές απάτες και ουδεμία σχέση έχει με αυτό το φαινόμενο

Την προσοχή κυρίως των επιχειρηματιών αλλά και γενικά των πολιτών, εφιστά η Ένωση Φοροτεχνικών και Λογιστών Ν. Ηλείας, καθώς τις τελευταίες ημέρες έκαναν ξανά την εμφάνισή τους φαινόμενα τηλεφωνικής απάτης. Επιτήδειοι που μηχανεύονται διάφορους τρόπους για να βάλουν χέρι στις καταθέσεις και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, επιδίδονται σε τηλεφωνικές απάτες. Έτσι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και επιχειρηματίες και παριστάνοντας τους εκπροσώπους των λογιστικών γραφείων της Ηλείας, χρησιμοποιώντας μάλιστα και την επωνυμία του γραφείου) και τους ζητούν για να διεκπεραιώσουν δήθεν φοροτεχνικά και λογιστικά τους θέματα, λογαριασμούς τραπεζών, κωδικούς e-bankingκαι τραπεζικών καρτών, (pin), προσαθώντας να αποσπάσουν προσωπικά οικονομικά στοιχεία από επιχιερήσεις ή εργαζόμενους σε αυτές.

Τον μήνα Δεκέμβριο η Ένωση Φοροτεχνικών και Λογιστών Ν. Ηλείας, ειχε εκδώσει ξανά σχετική ανακοίνωση για τηλεφωνικές απάτες και το θέμα είχε κοπάσει. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες άρχισε να ξαναγίνεται έντονο το συγκεκριμένο φαινόμενο και ήδη καταγγέλθηκε από λογιστικά γραφεία και στην Αστυνομία.

Όπως ξεκαθαρίζουν προς ενημέρωση των επαγγελματιών “ Σας ενημερώνουμε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι λογιστές φοροτεχνικοί με τα πρόσωπα αυτά! Τα λογιστικά γραφεία ποτέ και με κανένα τρόπο δεν θα σας ζητήσουν τέτοια στοιχεία. Παρακαλούμε να μην αναφέρετε σε οποιονδήποτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών, είναι απάτη!”


Και από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου καταγγελίες

Να σημειώσουμε ότι προ ημερών σχετική καταγγελία για τηλεφωνικές απάτες, είχε κάνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, όπου οι επιτήδειοι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν επαγγελματίες του Πύργου ζητώντας τους προσωπικά τραπεζικά στοιχεία.
Πολίτες και επαγγελματίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δουν τις καταθέσεις τους να κάνουν φτερά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος