FOLLOW US: facebook twitter

Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας

Ημερομηνία: 24-01-2024 | Συντάκτης:

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Στ. Καννή
με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Α. Νικολακόπουλο

Το θέμα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας με προσωπικό, κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα  ο Δήμαρχος Πύργου κ.  Στάθης Καννής με τον Ηλείο Υφυπουργό  Προστασίας του Πολίτη  κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Υπουργείο, παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα  στο τομέα  της αστυνόμευσης στο Νομό και στο Δήμο, ενώ αποτέλεσε κοινή διαπίστωση το γεγονός  πως η έλλειψη αστυνομικών αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη παραβατικών συμπεριφορών από μικρό αριθμό πολιτών.

Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε, ήταν η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αφού λόγω της κλιματικής αλλαγής έχουν πολλαπλασιαστεί τα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οι καταστροφές που συντελούνται να πλήττουν βασικές  υποδομές,  τις περιουσίες των δημοτών και να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Από το τραπέζι των συζητήσεων δεν μπορούσε να λείπει η αναπτυξιακή προοπτική του Κατακόλου, που αποτελεί βασικό παράγοντα για την οικονομική αναζωογόνηση της περιοχής.

Όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης, τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό.                                               

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν δράσεις οι οποίες θα κάνουν το τουριστικό προϊόν που προσφέρει το λιμάνι του Πύργου  ελκυστικό για τους επισκέπτες,  ώστε να συμπεριλαμβάνεται στις πρώτες τους επιλογές ως τόπος προορισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος