FOLLOW US: facebook twitter

Επιστροφή στον γενέθλιο τόπο…

Ημερομηνία: 02-04-2024 | Συντάκτης:

Η Ανδραβίδα τίμησε τον ποιητή Γιώργο Γώτη

Με ντουφεκιές άνθιζε ο τόπος,

ημέρες των αποδημητικών

κι ακόμα να σε φέρουν.

(Γ. Γώτης,Φυσική ιστορία)

Στον κύκλο των βραβεύσεων και των παρουσιάσεων σημαντικών πνευματικών ανθρώπων της περιοχής, η δημοτική κοινότητα Ανδραβίδας τιμώντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου, διοργάνωσε με επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου, μια όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στον βραβευμένο   από την Ακαδημία Αθηνών Ανδραβιδαίο  ποιητή Γιώργο Γώτη.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημαρχείου Ανδραβίδας, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τον συντοπίτη τους, το πνευματικό «τέκνο» της Ανδραβίδας.

Για τον ποιητή, την προσωπικότητά του, τη διαδρομή του και την εργογραφία του μίλησαν ο Τάκης Λαϊνάς, ο Διονύσης Κράγκαρης και ο Ανδρέας Φουσκαρίνης, όπως και ο ίδιος ο Γιώργος Γώτης που ευχαρίστησε τους ομιλητές και το κοινό για την τιμή αυτή προς το πρόσωπό του, ενώ όπως τόνισε η συγκίνησή του ήταν μεγάλη καθώς πάντα μέσα του κουβαλά όπως ο καθένας από μας το γενέθλιο τόπο.

Ο Γιώργος Γώτης γεννήθηκε στην Ανδραβίδα το 1956. Σπούδασε οδοντίατρος. Έχει εκδώσει οκτώ ποιητικές συλλογές, έχει γράψει και δημοσιεύσει δοκίμια σε περιοδικά και εφημερίδες. Τιμήθηκε με το βραβείο ποίησης του περιοδικού “Διαβάζω” το 2008 για την ποιητική συλλογή  “Χρονογραφία” και το 2017 με το βραβείο Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε περιοδικά και ανθολογίες σε διάφορες χώρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot