Επιστολή του Ανδρ. Νικολακόπουλου στην Υπ. Παιδείας: Να γίνουν και πάλι «δυσπρόσιτα» με καθηγητές
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”92771″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα αίτημα που και κατά την προηγούμενη χρονιά είχε θέσει για την επίλυσή του, επαναφέρει με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, σχετικά με το πρόβλημα μη χαρακτηρισμού ως «δυσπρόσιτων» σχολείων στις περιοχές των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως. Ειδικότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρεται στο δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων και πολύ περισσότερο των γονέων προκειμένου να χαρακτηρισθούν «δυσπρόσιτα» τα σχολεία των δημοτικών διαμερισμάτων Ν. Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας και Καλλιθέας. Όπως τονίζει, πρόκειται για σχολικές μονάδες που ανήκουν στον ορεινό όγκο του νομού Ηλείας με αρκετά προβλήματα και ο αποχαρακτηρισμός τους ως «δυσπρόσιτα» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 έχει ως αποτέλεσμα να μην επιλέγονται από τους εκπαιδευτικούς και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υπολειτουργίας.
Για τον σκοπό αυτό μάλιστα ο κ. Νικολακόπουλος επικαλείται τις δύο επιστολές των Δημάρχων Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, που επισημαίνουν την επιτακτική ανάγκη αλλαγής χαρακτηρισμού και παρουσιάζουν τις δυσκολίες της σημερινής πραγματικότητας. Για τα σχολεία Ν. Φιγαλείας μεταξύ άλλων τονίζεται ότι λειτουργούν εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο καθώς Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου φοιτούν μαθητές και από τα παρακείμενα, ακόμη πιο ορεινά, χωριά. Πρόκειται για παιδιά οικογενειών που ασχολούνται, κατά βάση, με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και που επιθυμούν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ισότιμα τη γνώση που δικαιούνται και που η πολιτεία οφείλει να τους διασφαλίσει.
Από την πλευρά του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και για το έντονο πρόβλημα στελέχωσης των σχολείων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «εδώ και δύο χρόνια τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και ειδικότερα Γυμνάσιο Λύκειο Ανδρίτσαινας και Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιθέας, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και υπολειτουργίας λόγω του μη χαρακτηρισμού τους, ως “δυσπρόσιτα”. Αυτό κυρίως συμβαίνει λόγω του ότι εκλείπουν τα κίνητρα της υψηλής μοριοδότησης και του οικονομικού επιδόματος απομακρυσμένων περιοχών για τους εκπαιδευτικούς και δεν επιλέγονται τα σχολεία αυτά. Ο κ. Νικολακόπουλος με αφορμή τις δύο παραπάνω επιστολές, ζητά από την Υπουργό τη θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων που η επίλυσή τους, αναμφίβολα θα αποκαταστήσει μία αδικία για τις συγκεκριμένες περιοχές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]