FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας σε Θεοδωρικάκο: «Απαραίτητη η ενίσχυση προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες»

Ημερομηνία: 09-09-2021 | Συντάκτης:

Επιστολή με την οποία ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας έστειλε χθες η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, με αποδέκτη τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αρχηγό του επιτελικού γραφείου και την ΠΟΑΣΥ. μέσω αυτής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Παναγιώτης Ζώντος και η Γραμματέας Γεωργία Τσουμπέλη, η Ένωση τονίζει πως η έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας δεν της επιτρέπει να καλύψει όλες τις ανάγκες της και ζητά να συμπεριληφθεί η Διεύθυνση στο πλαίσιο ενίσχυσης προσωπικού από έκτακτες συνθήκες διαθέτοντας άμεσα ενισχυτικές δυνάμεις από την ευρύτερη δύναμη της επικράτειας.

Αναλυτικά:

«Η Διεύθυνση αστυνομίας Ηλείας έχει την ευθύνη της αστυνόμευσης ενός Νομού διακοσίων χιλιάδων (200.000) μόνιμων πολιτών και οχτώ χιλιάδων (8.000) περίπου καταγεγραμμένων αλλοδαπών, των οποίων η παρουσία σε περιοχές με αγροτική οικονομία υπολογίζεται πως είναι κατά πολύ μεγαλύτερη χωρίς να έχει καταστεί δυνατή η πλήρης καταγραφή τους.

Οι καθημερινές υποχρεώσεις, όπως η τροχονομική αστυνόμευση ενός μεγάλου εθνικού Δικτύου (Ε.Ο- Πατρών Πύργου, Ε.Ο –Τριπόλεως Πύργου και Ε.Ο.- πύργου Κυπαρισσίας) με κύρια προτεραιότητα την επικίνδυνη εθνική οδό Πατρών- Πύργου, τους Διεθνείς τουριστικούς προορισμούς (Αρχ. Ολυμπία, Αρχ. Ήλιδα, Ναός Επικούριου Απόλλωνα), μεγάλα Ξενοδοχειακά συγκροτήματα (ALDEMAR & GRECOTEL) σε όλον τον Νομό, υπάρχουν πολλές τουριστικές και Ξενοδοχειακές μονάδες με μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών, ο ελλιμενισμός μεγάλων κρουαζιερόπλοιων μαζί με μεγάλο αριθμό αλλοδαπών ασιατών στην πλειοψηφία τους στις αγροτικές περιοχές, δύο δομές μεταναστών (Δ.Δ. μυρσίνης και αγ. Φιλοθέη πύργου), καθώς και οι υποχρεώσεις της καθημερινής αστυνόμευσης, δημιουργούν μεγάλες υπηρεσιακές ανάγκες που με το υπάρχον προσωπικό δεν καλύπτονται. η έλλειψη προσωπικού στη Διεύθυνση αστυνομίας Ηλείας τουλάχιστον κατά εκατόν είκοσι (120) αστυνομικούς λιγότερους από το παλαιό οργανόγραμμα, δημιουργεί δυσλειτουργία όχι μόνο στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα αλλά και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στις περιοχές της Ήλιδας και του πύργου την πρωτεύουσα του Νομού.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες αδυνατούν να αστυνομεύσουν από μόνες τους τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις. Για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση λειτουργεί με την συγκρότηση μικτών περιπολιών που έχουν σαν αποτέλεσμα να προβαίνουν μόνο στις αναγκαίες ενέργειες. Μαζί με όλα αυτά τα προβλήματα και λόγω της έκτακτης κατάστασης που βίωσε ο Νομός Ηλείας από την πύρινη λαίλαπα, τις απώλειες περιουσιών, καθώς και την επιτήρηση αυτών από τυχόν έκνομες ενέργειες και σε συνδυασμό με το νέο κύμα της πανδημίας και την αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρατηρείται, τόσο κατά τους τουριστικούς μήνες, όσο και στις υποχρεώσεις της καθημερινής αστυνόμευσης, παρακαλούμε να ενισχύσετε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας με κατάλληλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία.

Παρακαλούμε να συμπεριλάβετε τη Διεύθυνση στο πλαίσιο ενίσχυσης προσωπικού από έκτακτες συνθήκες διαθέτοντας άμεσα ενισχυτικές δυνάμεις από την ευρύτερη δύναμη της επικράτειας (όπως στελέχωση ομάδων ΟΠΚΕ με έξοδα δημοσίου), αλλά και στελεχώνοντας υπηρεσιακά κενά ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχουν στη Διεύθυνσή μας με τις έκτακτες μεταθέσεις.

Επίσης υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι υπέστησαν απώλειες περιουσιών και εισοδήματος μετά τις πυρκαγιές. παρακαλούμε να υπάρξει και γι’ αυτούς μέριμνα προς οικονομική τους ενίσχυση, συμπεριλαμβάνοντάς τους σε περίπτωση επιλογής τους στον αριθμό έκτακτων αποσπάσεων με δαπάνες δημοσίου, σε ταμεία αρωγής και βοήθειας και οτιδήποτε άλλο τρόπο μπορεί να υπάρξει προς όφελός τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος