FOLLOW US: facebook twitter

«Αναθεώρηση της απόφασης ή ενίσχυση του ΚΥ Ανδρίτσαινας» – Επιστολή της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας για το «ξενοδοχείο καραντίνας»

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:

Την αναθεώρηση της απόφασης για ξενοδοχείο καραντίνας ή εναλλακτικά την ουσιαστική ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό ζητά με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς η Ομοσπονδία Τοπικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους ο πρόεδρος Κ. Σμυρνής και ο γ.γ. της Ομοσπονδίας, Β. Φουρλής, ο ουσιαστικός αποκλεισμός της περιοχής της Ανδρίτσαινας από τις δομές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης είναι γνωστός σε όλους, λόγω της απουσίας σταθμού ΕΚΑΒ και των σοβαρών ελλείψεων του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε εξοπλισμό.

«Υπηρετούν μόλις ένας παιδίατρος και δύο γενικοί ιατροί και δύο αγροτικοί ιατροί» τονίζουν και υπενθυμίζουν ότι η Ανδρίτσαινα απέχει 70 χλμ από το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, 80 χλμ από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης και 90 χλμ από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, γεγονός που καθιστά ανέφικτη την επαρκή και ασφαλή επιτόπια αντιμετώπιση ενός πιθανού σοβαρού κρούσματος κορονοϊού.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι σε Σε περίπτωση τυχόν ανεπαρκούς τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων εκ μέρους του προσωπικού του επιλεγέντος ξενοδοχείου καραντίνας και εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή των κατοίκων της ορεινής ζώνης της Ηλείας, αφού στη συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν ηλικιακά στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Σας απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να αναθεωρήσετε την απόφαση των υπηρεσιών που υπάγονται στον πρώτο εξ υμών για την επιλογή ξενοδοχειακής μονάδας στην Ανδρίτσαινα ως ξενοδοχείου Καραντίνας. Ειδάλλως, τυχόν εμμονή σας στη ληφθείσα απόφαση υποχρεώνει τον δεύτερο εξ υμών να μεριμνήσει με τη δέουσα σοβαρότητα και ταχύτητα για την άμεση επάνδρωση και τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα όποια περιστατικά κορονοϊού προκύψουν, καθώς και για τη συνεχή παρουσία ασθενοφόρου, εφόσον απαιτηθεί διακομιδή ασθενούς με τον ιό σε νοσοκομειακή ομάδα. Σε παρόμοια περίπτωση θα απαιτηθεί εξασφάλιση επαρκούς αστυνομικής παρουσίας για τη διασφάλιση της τήρησης της καραντίνας», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της Ομοσπονδίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος