FOLLOW US: facebook twitter

Ο.Π Αμαλιάδας: Ραντεβού “επιβίωσης” αύριο στο Υπουργείο

Ημερομηνία: 06-07-2020 | Συντάκτης:

-Στην σύσκεψη στο Ε.Κ.Α παρευρέθηκαν βουλευτές και δήμαρχοι του νομού

Συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σοφία Αραμπατζή θα έχουν την προσεχή Τρίτη στις 11.30 το πρωί στο Υπουργείο παρουσία και του Γ.Γ Γιώργου Στρατάκου, τα μέλη της Ο.Π Αμαλιαδας προκειμένου να εκθέσουν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ηλείας. Η εξέλιξη αυτή, προέκυψε το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά την  Γ.Σ – σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στο Εργατικό Κέντρο της Αμαλιάδας από την Ομάδα Παραγωγών παρουσία βουλευτών και δημάρχων του νομού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα που στην Βουπρασία βρίσκονταν σε εξέλιξη η επίσκεψη της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Φωτεινής Αραμπατζή, η οποία είχε κληθεί να παραστεί, ωστόσο όπως η ίδια ανέφερε δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» και στην Αμαλιάδα “λόγω άλλων προγραμματισμένων ανειλημμένων υποχρεώσεων’, αλλά το ίδιο βράδυ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Ο.Π Αμαλιάδας Χρήστο Βαλιανάτο και τους κάλεσε την Τρίτη στο Υπουργείο. Ο κ. Βαλιανάτος μιλώντας στην Πρωινή, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είαι θετική, γιατί η απελπισία που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και κυρίως στους καρπουζοπαραγωγούς που αναγκάζονται είτε να πετάνε τα καρπούζια είτε να τα πωλούν 5 λεπτά το κιλό, είναι άνευ προηγουμένου! “ Εμείς θα μεταφέρουμε στην κ. Αραμπατζή και στον ΓΓ του Υπουργείου το πώς έχει η κατάσταση στην Ηλεία γενικότερα και θα απαιτήσουμε αφενός αποζημιώσεις για τους πληγέντες από τον κορονοϊό παραγωγούς αλλά και τις αποζημιώσεις απο τον καύσωνα, το γνωστό θέμα που κοιτάζει να αποφύγει ο ΕΛΓΑ όπως και το θέμα με τα μηδενικά πορίσματα του ΕΛΓΑ Πατρών. Θα πάμε οργανωμένοι, με τις προτάσεις μας και θα έχουμε και την στήριξη του βουλευτών και δημάρχων του νομού που όπως δήλωσαν και στην σύσκεψη θα συνεδριάσουν τα δημοτικα τους συμβούλια και θα εκδώσουν σχετικές αποφάσεις”. Ωστόσο ο κ. Βαλιανάτος τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι να συναντήσουν τον ίδιο τον Υπουργό, τον κ. Βορίδη και ευελπιστούν ότι θα ακολουθήσει και μαζί του συνάντηση.

Στην σύσκεψη της Ο.Π στο Εργατικο Κέντρο Αμαλιάδας, εκτός από τους παραγωγούς που έδωσαν δυναμικό “παρών” παρευρέθηκαν οι βουλευτές Δ. Καλαματιανός, Α. Νικολακόπουλος και Μ. Κατρίνης- ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ανειλημμένη υποχρέωση και η κ. Αυγερινοπούλου βρίσκεται στο Νοσοκομείο με ένα πρόβλημα υγείας- οι δήμαρχοι Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος, Ήλιδας Γ. Λυμπέρης και Ανδραβίδας Κυλλήνης Γ. Λένζτας και ο αντιδήμαρχος Αγροτικών θεμάτωνδήμου Πηνειού. Όλοι τέθηκαν στο πλευρό των παραγωγών και δήλωσαν ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος