FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας από τον Κ. Καραμανλή: «Το αναπηρικό κίνημα ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις για την Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συγγραφέας:

Ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις ζητά το Αναπηρικό κίνημα και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Πύργου με την επιστολή που του απέστειλε ζητώντας επιτακτικά να ξεκινήσει το έργο που έχει στοιχήσει τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων αλλά και στρατιές αναπήρων. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).  Με τη παρούσα επιστολή, αναδεικνύουμε την επιτακτική επίλυση ενός χρόνιου κοινωνικού ζητήματος που στοιχίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές, δημιουργεί στρατιές αναπήρων, ξεκληρίζει οικογένειες, αποτελώντας ανοιχτή πληγή της κοινωνίας μας.

Ο οδικός άξονας Πατρών –Πύργου δεν αποκαλείται τυχαία καρμανιόλα αφού σημειώνονται κάθε χρόνο δεκάδες θανατηφόρα τροχαία. Μόνο την τελευταία δεκαετία έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από εκατόν τριάντα άτομα, πολίτες με σοβαρούς τραυματισμούς αποκτούν ισοβίως αναπηρίες ενώ Κυβερνήσεις και Αντιπολιτεύσεις επιδίδονται σε ανταλλαγές κατηγοριών και μεταφορά ευθυνών.

Ένας δρόμος που δεν ξεπερνά τα εκατό χιλιόμετρα αποτελεί δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με μια λωρίδα κυκλοφορίας και μια λωρίδα πολλαπλών χρήσεων ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστική νησίδα και με αρκετά μπαλώματα, ο οποίος διέρχεται από κατοικημένες περιοχές και συναντά κανείς από αγροτικά μηχανήματα, πεζούς ακόμα και ζώα από κτηνοτροφικές μονάδες.

Η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου- Καλό Νερό- Τσακώνα θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας και των Νοτίων Ιονίων Νήσων, θα συνέβαλλε στην ανάπτυξη του τουρισμού και την ταχύτερη μεταφορά προϊόντων.

Είναι πραγματικά εγκληματική η αδιαφορία των Κυβερνήσεων, την ώρα που στον δρόμο εξακολουθούν να χάνονται ανθρώπινες ζωές. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στοιχίζουν ζωές με τα θανατηφόρα τροχαία να είναι διαδοχικά. Πολίτες μένουν ανάπηροι βυθίζοντάς τους στη θλίψη και τον πόνο. Χρειάζονται μόνο ξεκάθαρες απαντήσεις με δεσμευτικό χαρακτήρα.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, ως κοινωνικοσυνδικαλιστικός φορέας, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας και παρεμβάσεων στην Πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ & Β’ Βαθμού, τις Μητροπόλεις, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κ.α.

Αναμένουμε τάχιστα πρωτοβουλίες και ενέργειές σας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων