FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Χρ. Γαρύφαλλου στις Δ/νσεις Διοικητικών Υπηρεσιών των Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: «Ευκαιρία» για τον προγραμματισμό προσλήψεων το 2020

Ημερομηνία: 25-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ευκαιρία να υποβάλλουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αιτήματα προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού για το 2020, βάσει του υπ΄ αριθ.  81602/18-11-2019 εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνει με επιστολή του προς τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών των Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστος Γαρύφαλλος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Εννέα (9) χρόνια μετά την αρχική εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας και τις αρχές  μας υπέρ μιας Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα στοχεύει στην ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της.Ουσιαστικός στόχος της εφαρμογής του «Καλλικράτη» ήταν η κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της συμπαρασύροντας σε αυτή την κατάσταση και τους εργαζομένους σε αυτές.

Ουσιαστικά «προετοίμασε το έδαφος», δημιούργησε εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου η τοπική αυτοδιοίκηση να υπηρετήσει και να εφαρμόσει τις πολιτικές του μνημονίου που ακολούθησαν.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, η παλαίωση – υποβάθμιση και απαξίωση του μηχανικού εξοπλισμού, η περαιτέρω μείωση των πόρων, οι αναρίθμητες αρμοδιότητες και το τέρας της γραφειοκρατίας έχουν οδηγήσει τις δημοτικές υπηρεσίες και τους εργαζομένους σε αποδυνάμωση,  εξουθένωση και εξαθλίωση με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η εξυπηρέτηση του πολίτη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος