FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή Επιμελητηρίου Ηλείας σε Ν. Κεραμέως

Ημερομηνία: 18-05-2022 | Συντάκτης:

«Η εμμονή του Υπ. Παιδείας για την «εξαφάνιση» της Ηλείας, μας αφήνει εμβρόντητους!»


Σκληρή επιστολή, στην Υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την «εμμονική» όπως χαρακτηρίζει στάση της ηγεσίας του Υπουργείου απέναντι στην Ηλεία, «εξαφανίζοντας» το Νομό από τον ακαδημαϊκό χάρτη, έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Στην επιστολή του, που κοινοποιείται ακόμα στον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Βουλευτές και τους Δημάρχους της Ηλείας, επισημαίνει:

Κυρία Υπουργέ,
Η εμμονή της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ‘’εξαφάνιση της Ηλείας’’ από τον ακαδημαϊκό χάρτη μας αφήνει εμβρόντητους.
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις όλων των φορέων του τόπου, δεν δόθηκε καμία πειστική απάντηση στο καθολικό αίτημα μας.
Την εποχή που όλοι προσβλέπουν στην σύνδεση επιστήμης και παραγωγής και όλες οι δράσεις καινοτομίας σχετίζονται με υψηλό γνωστικό επίπεδο στελεχών, τέτοιες ενέργειες μας στερούν τις προσδοκίες για καλύτερο αύριο.
Για την πολυπόθητη ανάπτυξη της Ηλείας δεν αρκούν πλέον μόνο οι φυσικοί πόροι, τους οποίους ο νομός μας διαθέτει σε αφθονία. Εξίσου απαραίτητο είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το οποίο, εν αντιθέσει με τους φυσικούς πόρους, δεν κληροδοτείται στις επόμενες γενεές ως «δημόσιο αγαθό», παρά καλλιεργείται διαρκώς μέσω επενδύσεων στην εκπαίδευση και την παιδεία.
Εφόσον, ορθώς, ευαγγελιζόμαστε τη μετάβαση, σε εθνικό επίπεδο, σε μια νέου τύπου οικονομία, που θα βασίζεται στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη, δεν νοείται, την ίδια στιγμή, να προβαίνουμε σε ενέργειες που οξύνουν περαιτέρω τις περιφερειακές και οικονομικές ανισότητες.
Ας αναλογιστούν, επιτέλους, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, πως οι ευθύνες είναι ιστορικές και πως δεν αρμόζει σε μια περιοχή, όπως η Ηλεία, με ιστορία αιώνων, φυσικό κάλλος και αξιοζήλευτους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, να βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, στο περιθώριο των εξελίξεων…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος