FOLLOW US: facebook twitter

«Καμπανάκι» για τον επαρχιακό δρόμο Κρέστενα-Μακρίσια

Ημερομηνία: 18-05-2022 | Συντάκτης:

-Αναγκαία η επισκευή του ηλεκτροφωτισμού και η κατασκευή του πεζοδρομίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Προβληματισμός επικρατεί στην περιοχή των Μακρισίων για την επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου που ενώνει την τοπική κοινότητα με την Κρέστενα, καθώς ο ηλεκτροφωτισμός δεν λειτουργεί, με συνέπεια να είναι δύσκολη η διέλευση πεζών και οχημάτων τις νυχτερινές ώρες.

Παράλληλα, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η κατασκευή του πεζοδρομίου στον συγκεκριμένο δρόμο, κάτι που δυσκολεύει τους πολίτες, αφού αρκετός κόσμος –ιδιαίτερα οι ντόπιοι κάτοικοι- περπατά σε σχεδόν καθημερινή βάση, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και πρώην πρόεδρος της ΤΚ Μακρισίων, Παναγιώτης Γριβάκης, στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν σημειωθεί πάρα πολλά ατυχήματα, δέκα εκ των οποίων θανατηφόρα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

«Εδώ και αρκετούς μήνες ο επαρχιακός δρόμος Κρέστενα-Μακρίσια-Αρχαία Ολυμπία είναι στο απόλυτο σκοτάδι, ιδιαίτερα στην είσοδο των Μακρισίων,αφού πάνω από 50 λαμπτήρες δεν φωτίζουν από την περίοδο του χειμώνα έως και σήμερα.Δυστυχώς σήμερα δεν φωτίζεται η μεγάλη ευθεία ως την Κρέστενα, δηλαδή περίπου 1,5 χλμ από την είσοδοτης κοινότητας. Επειδή μπαίνουμε στο καλοκαίρι και η κίνηση σε αυτόν τον δρόμο θα αυξηθεί πολύ καθώς στην είσοδο του χωριού υπάρχουν πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρέπει να αποκατασταθεί ο φωτισμός για να μην ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή. Παράλληλα, πρέπει να προχωρήσει και η κατασκευή του πεζοδρομίου, εφόσον πλέον υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη», τόνισε.

Η μελέτη αναβάθμισης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού Κρεστένων-Μακρισίων προβλέπει την εξασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης των πεζών –κυρίως των μαθητών- από τα Μακρίσια προς την Κρέστενα με τη διαμόρφωση πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου, και συγκεκριμένα του τμήματος που έχει αφετηρία την είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Κρεστένων, στο ύψος της Μαθητικής Εστίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων και τερματίζει στο κατάντη του ρέματος Μελιά. Υπολογίζεται ότι το μήκος του πεζοδρομίου που θα κατασκευαστεί, θα είναι 1,5 με 1,7 χλμ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος