FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή απόγνωσης στην Κεραμέως για να μη χαθεί το εξάμηνο!: Σε οριακό σημείο η λειτουργία της Μουσειολογίας και του ΤΕΙ ΔΟΕΠ & ΤΜ εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”125380″ img_size=”full”][vc_column_text]

-Την υπογράφουν ο πρύτανης του Παν/μίου Πατρών, Χ. Μπούρας, η πρόεδρος του τμήματος, Αν. Ζαφειροπούλου, και ο καθηγητής Γ.Παναγιωτόπουλος

Σε οριακό σημείο είναι πλέον η λειτουργία του τμήματος Μουσειολογίας του Πύργου και του τμήματος Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών & Πολιτιστικών Μονάδων (ΔΟΕΠ & ΤΜ), αφού τουλάχιστον τα μισά μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου δεν διδάσκονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές του τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ στην κατεύθυνση της Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενία, που είναι και η πολυπληθέστερη με περίπου 100 άτομα, καθώς έχουν διδαχθεί ελάχιστα μαθήματα και δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για την ειδικότητά τους και για την πρακτική τους. Στην κατεύθυνση της Επικοινωνίας Πολιτιστικών Μονάδων, στην οποία συμμετέχουν περίπου 20 φοιτητές, δεν έχει πραγματοποιηθεί διδασκαλία σε κανένα μάθημα!

«Σας ενημερώνουμε  ότι με βάση τις πιστώσεις που δόθηκαν, για συμβασιούχους διδάσκοντες, το Πανεπιστήμιο Πατρών αδυνατεί να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη διδάσκονται τα μισά (50%) μαθήματα του νέου τμήματος Μουσειολογίας και το 70% των μαθημάτων του μεταβατικού τμήματος του πρώην ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η κοινή επιστολή που έστειλαν στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, η πρόεδρος του τμήματος, Αναστασία Ζαφειροπούλου, και ο Ηλείος καθηγητής του τμήματος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

«Να δημιουργηθεί ειδική γραμμή στήριξης»

Με την επιστολή τους οι τρεις υπογράφοντες ζητούν την άμεση δημιουργία «ειδικής γραμμής στήριξης» του Τμήματος Μουσειολογίας, στο οποίο έχει πλέον ενσωματωθεί και το τμήμα ΔΟΕΠ & ΤΜ, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες διδακτικού έργου για συνολικά 1600 φοιτητές και να λειτουργήσει όπως επιβάλλουν οι ακαδημαϊκές συνθήκες.

«Ζητούμε την κατανομή τουλάχιστον οκτώ θέσεων μελών ΔΕΠ, την κατανομή τουλάχιστον μίας θέσης ΕΤΕΠ, την πρόσληψη τουλάχιστον δύο θέσεων διοικητικού προσωπικού, την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάταξης σε θέση ΕΔΙΠ του τμήματος δύο εκπαιδευτικών, που εκκρεμεί πέντε μήνες στο Υπουργείο Παιδείας και την αύξηση των πιστώσεων προς το Πανεπιστήμιο Πατρών, για συμβασιούχους διδάσκοντες, έτσι ώστε  να καταστεί δυνατή η διδασκαλία στο εαρινό εξάμηνο  των μαθημάτων που δεν διδάσκονται σήμερα,  διότι οι φοιτητές κινδυνεύουν να  χάσουν ένα έτος  και όχι μόνο το τρέχον εξάμηνο», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι με τον νόμο 4610/2019, εντός του 2019, μετακινήθηκαν  τρία  μέλη ΔΕΠ και ένα  ΕΔΙΠ,  σε άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα στο τμήμα Μουσειολογίας να υπηρετούν μόνο δύο μέλη ΔΕΠ, και ότι  με ευθύνη της προηγούμενης πρυτανικής αρχής, δεν δόθηκε καμία θέση μόνιμου μέλους ΔΕΠ από τις συνολικά 38 νέες θέσεις που κατανεμήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot