FOLLOW US: facebook twitter

Θεάτρου παραλόγου… συνέχεια!: «Επιστρέφουν» Ουρολογική και Ορθοπεδική στο Νοσοκομείο Πύργου-Επιβεβαίωση ξανά της «Πρωινής»

Ημερομηνία: 03-12-2020 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία
-Φωνή απόγνωσης από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας που καταγγέλλει ότι όχι μόνο δεν αποκτά ρόλο, αλλά μετατρέπουν το Νοσοκομείο σε… εμβολιαστικό κέντρο!

Στροφή στην… πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, με ταμπέλα «Νοσοκομείου» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, πως κάνει η Νοσηλευτική μονάδα, καθώς μετά τις πανηγυρικές δηλώσεις περί απόκτησης ρόλου στην εποχή covid-19 και μόλις λίγες μέρες μετά τη μεταφορά Ουρολογικής και Ορθοπεδικής κλινικής, με νέα απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας –χθεσινή-  «επιστρέφουν» και πάλι στο Νοσοκομείο Πύργου! Για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Πρωινής» με τίτλο «Το θέατρο του παραλόγου είναι εδώ!- «Επιστρέφουν» στο Νοσοκομείο Πύργου Ουρολογική και Ορθοπεδική».

Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις, ενώ κάνει λόγο για «ψέματα» και «φύκια με μεταξωτές κορδέλες», υποστηρίζοντας πως το όλο σχέδιο που ανακοινώθηκε ήταν ένα «φιάσκο», καθώς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, μετά τις αθρόες μετακινήσεις προσωπικού του στο Νοσοκομείο Πύργου, επιλέγεται να έχει ρόλο … «εμβολιαστικού κέντρου!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Ούτε ουρολογική,  ούτε ορθοπεδική. Μόνο εμβολιαστικό κέντρο. Αυτός θα είναι ο ρόλος του νοσοκομείου.

Τελικά όταν λένε ότι κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο δεν περιμέναμε ότι αρκούσε μόνο μια εβδομάδα για να φανεί η ωμή και σκληρή πραγματικότητα. Δεν πέρασαν δυο μέρες από τη λειτουργιά κόβιντ κλινικής στον Πύργο και αποδείχτηκε περίτρανα αυτό που φωνάζαμε:  17 κρεβάτια  δεν φτάνουν πουθενά.  Μετά την περιβόητη συνέντευξη τύπου των διοικούντων «περί σχεδίου και ρόλου» στην Νοσηλευτική  Μονάδα Αμαλιάδας στην κόβιντ εποχή, με την αθρόα προσέλευση επικουρικού προσωπικού και ανάπτυξη ουρολογικής και ορθοπεδικής κλινικής στους χώρους του νοσοκομείου Αμαλιάδας, διευκρινίζουμε τα εξής:

Οι ιατροί ουρολόγοι και ορθοπεδικοί από Πύργο, με την μια εντολή μετακίνησης έρχονται Αμαλιάδα σε πρωινό ωράριο, με την άλλη επιστρέφουν για εφημερίες στον Πύργο. Ουδέποτε μετακινήθηκε ο πολύτιμος και απαραίτητος εξοπλισμός τους για την πραγματοποίηση της εργασίας τους. Ουδέποτε μπήκαν σε εφημερία στην Αμαλιάδα και δεν έγινε κανένα ιατρείο στο νοσοκομείο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, να  ετοιμαστεί κατάλληλος χώρος. Αντίθετα μετακινήθηκαν να εφημερεύσουν στην προηγούμενη έδρα τους, δηλαδή στον Πύργο. Είναι αδιανόητο μετά από 10 μέρες που εξαγγέλθηκε η μεταφορά τους να μην έχει έρθει στην Αμαλιάδα ο εξοπλισμός τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Είναι απολύτως αληθή τα δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας περί «θέατρο του παραλόγου». Ενώ λοιπόν μετέφεραν  τους ιατρούς από Πύργο «άρον άρον» -χάρη των εντυπώσεων – ανακοινώνοντας πανηγυρικά, ότι  δήθεν αναβαθμίζουν το νοσοκομείο «με σχέδιο» , τώρα τους επιστρέφουν πίσω  άπραγους και αναζητούν χώρους σε θαλάμους της βραχείας νοσηλείας στον Πύργο. Το όλο σχέδιο αποδείχθηκε ένα «φιάσκο.» Και αν  ήθελαν πραγματικά να αξιοποιήσουν τους χώρους της Αμαλιάδας, δεν γνώριζαν  ότι με το  υπάρχον προσωπικό και με μετακινημένο ένα μεγάλο μέρος από αυτό, προς Πύργο, είναι αδύνατη  η κάθε λειτουργιά. Μήπως υπολογίζουν στο επικουρικό προσωπικό που θα έρθει, αν έρθει, όποτε έρθει, με πρόσχημα τις ανάγκες του κοβιτ, σε ένα νοσοκομείο που δεν διαχειρίζεται  κόβιτ?? Και μέχρι να εκπαιδευτούν θα έχει περάσει το κόβιτ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δυστυχώς κάποιοι αυτές τις δύσκολες ώρες, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία και ανεργία των συμπολιτών μας, τάζουν διορισμούς και θέσεις προτρέποντας νέους να υποβάλουν αιτήσεις για τις επικουρικές θέσεις του νοσοκομείου σε ένα  πληροφοριακό σύστημα υπερφορτωμένο με μόνη πραγματικά ανοιχτή διαδικασία για την περιοχή μας της ειδικότητας του ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ που για προφανείς λόγους το υποκρύπτουν.

Μετά την προχθεσινή σύσκεψη διευθυντών κλινικών και ιατρών για εφημεριακό πρόγραμμα προκρίθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, η επιστροφή στις λίγες εφημερίες ορθοπεδικού και χειρουργικού τομέα, η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση  με μείον 2 συντονιστές  διευθυντές, χειρούργο και παθολόγο, με μείον την πνευμονολόγο και μείον 25 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Αυτή είναι η μόνη και αψεγάδιαστη αλήθεια. Και έπεται συνέχεια … Και επειδή ρωτούν πολλοί, ποιος θα είναι τελικά ο ρόλος του νοσοκομείου στην κοβιτ εποχή, απαντούμε εμβολιαστικό κέντρο!. Η Αμαλιάδα  προκρίθηκε ως εμβολιαστικό κέντρο. Θα  διενεργούνται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί με προκαθορισμένα ραντεβού για το αναμενόμενο εμβόλιο.

Κάθε καλοπροαίρετος πολίτης αυτού του τόπου θα περίμενε, προς αποκατάσταση της αλήθειας να δηλώσουν οι ιθύνοντες δημόσια ότι η αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας που προανήγγειλαν για άλλη μια φορά ήταν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αλλά  δυστυχώς όταν χάνεται το μέτρο, αρχίζουν οι ύβρεις για τους αγώνες των εργαζομένων. Δεν έχουμε σκοπό να αντιπαρατεθούμε με κανένα. Εμείς θα λέμε την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι. Στηρίζουμε την επιστροφή όλων των μετακινημένων πίσω και ένα ρεαλιστικό πλάνο λειτουργίας του νοσοκομείου μας. Επιφυλασσόμαστε για νομική πλέον διερεύνηση για όλα αυτά τα ευτράπελα, καθώς και για  την ασφάλεια των πολιτών σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δημοσιές δομές  υγείας  στον νομό Ηλείας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων