FOLLOW US: facebook twitter

Επιστρέφει ο φόβος του κορονοϊού στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”138946″ img_size=”full”][vc_column_text]

Υπερμετάδοση σε νέους που συμμετείχαν σε πάρτι στη βόρεια Ηλεία- 52 συνολικά νέα κρούσματα σε ένα τριήμερο
-Πολλά τα θετικά τεστ που έγιναν σε νέους με ή χωρίς συμπτώματα στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

[/vc_column_text][vc_column_text]Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών από τις ανοδικές τάσεις που παρουσιάζει ο κορονοϊός στην Ηλεία καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέσα σε τρεις  ημέρες κατεγράφησαν 52 νέα κρούσματα, με μέγιστη τιμή το Σάββατο! Συγκεκριμένα είχαμε  15 την Παρασκευή  26 το Σάββατο και 11 χθες Κυριακή,  καταγράφοντας μεγάλη ημερήσια άνοδο μολύνσεων λίγες μόλις μέρες μετά τη μηδενική εμφάνιση κρουσμάτων στους περισσότερους δήμους της Ηλείας.

Η αύξηση αυτή, για την ώρα τουλάχιστον δε συνοδεύεται και από νέες νοσηλείες στην κλινική και τη ΜΕΘ covid-19 του Νοσοκομείου Πύργου (νοσηλεύεται μόνο ένα άτομο στην κλινική) ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος ήταν ο αριθμός νέων κυρίως ατόμων, που προσήλθαν με ή χωρίς συμπτώματα για τη διενέργεια μοριακού τεστ το οποίο βγήκε θετικό.[/vc_column_text][vc_single_image image=”138945″ img_size=”full”][vc_column_text]Έξαρση κρουσμάτων

Η αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων, που εντοπίζεται κυρίως στη βόρεια Ηλεία, και αφορά σύμφωνα με πληροφορίες νέους ανθρώπους, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία δεδομένου ότι και οι εμβολιασμοί παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα καθώς βάσει των επίσημων στοιχείων, μόλις το 25,89% των Ηλείων έχει πλήρως εμβολιαστεί ενώ ένα 34,14% έχει κάνει την πρώτη δόση.

«Τα κρούσματα στο δήμο μας, έχουν αυξηθεί γιατί δεν υπάρχει υπευθυνότητα και χαλαρώσαμε» δηλώνει ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας καλώντας όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Γίνονται πάρτι, συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους και όλο αυτό λειτουργεί ως υπερμετάδοση. Οι πληροφορίες μας λένε ότι πρόκειται για νέους και νέες, ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα, όμως θα πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα και να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα, διαφορετικά όπως δείχνουν και τα στοιχεία, ότι χτίζουμε με τόσο κόπο, διαλύεται με επιπολαιότητα. Οι νέοι αυτοί θα πάνε σπίτι τους και ενδέχεται να κολλήσουν τους μεγαλύτερους για αυτό συστήνω σε όλους ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν ικανοποιητικά και οι κίνδυνος με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, παραμένει».

Από σήμερα μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Λέντζας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα προχωρήσουν σε δωρεάν ράπιντ τεστ και στα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης προκειμένου να δουν την επιδημιολογική εικόνα του δήμου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot