FOLLOW US: facebook twitter

Ξεκινούν πρόωρα σήμερα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία
Καλύτερες μέρες προσδοκούν οι έμποροι της Ηλείας
-«Σχεδιάζουμε εκδηλώσεις ταυτόχρονα με τις εκπτώσεις για την τόνωση της αγοράς» δήλωσε ο πρ. Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Η. Ξανθούλης
-«Η αιφνίδια έναρξη των εκπτώσεων μας βρήκε απροετοίμαστους» τόνισε ο πρ. του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Ν. Σιαψάλης

Πρόωρη έναρξη των θερινών εκπτώσεων κατά μια εβδομάδα, έχουμε από σήμερα στην αγορά και της Ηλείας με τους εμπόρους να προσδοκούν καλύτερες μέρες για τα καταστήματα τους που εξαιτίας της πανδημίας έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Η έναρξη των εκπτώσεων, μια εβδομάδα νωρίτερα, έγινε με στόχο την τόνωση της αγοράς ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή στις 11 Ιουλίου.

«Μόνο προσδοκίες έχουμε από την περίοδο των εκπτώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης τονίζοντας στα καταστήματα της πόλης, υπάρχει αφθονία εμπορευμάτων σε εξαιρετικά καλές τιμές και όλοι ελπίζουν σε ανάκαμψη της αγοραστικής δύναμης. «Ταυτόχρονα με τις εκπτώσεις θα έχουμε και διάφορες εκδηλώσεις σε συνεργασία με το δήμο, την περιφέρεια και άλλους φορείς με στόχο να βοηθήσουμε τα καταστήματα να κινηθούν. Βέβαια όλα αυτά, αποτελούν τα σχέδια μας που ελπίζουμε να καταφέρουμε να προλάβουμε να υλοποιήσουμε ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής. Ότι μας επιτρέψουν…».

Ο κ. Ξανθούλης, αναφέρθηκε ακόμα και στην σημαντική μείωση που παρουσιάζει η αγορά, υποστηρίζοντας πως οι πολίτες… συνήθισαν από την πολύμηνη καραντίνα. «Ο κόσμος έμαθε να μένει στο σπίτι, χρήματα δεν έχει γιατί πολλοί έχουν καιρό να εργαστούν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολη. Εμείς ωστόσο, ελπίζουμε, δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς πως στις δυο μεγάλες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε θα πάμε καλά εφόσον φυσικά τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται το επιτρέψουν».

Η απόφαση για την πρόωρη έναρξη των εκπτώσεων, βρήκε απροετοίμαστους τους εμπόρους της Αμαλιάδας καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Σιαψάλη, όλα έγιναν ξαφνικά και τα καταστήματα δεν έχουν προλάβει να προετοιμαστούν κατάλληλα. «Σίγουρα είμαστε απροετοίμαστοι ωστόσο θα ξεκινήσουν και στην αγορά της Αμαλιάδας οι εκπτώσεις σε μια προσπάθεια όλων να βελτιωθεί η δραματική εικόνα που υπάρχει. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η αγορά θα κινηθεί, δε σας κρύβω όμως πως η απογοήτευση από όλους αυτούς τους μήνες καραντίνας είναι μεγάλη. Οι έμποροι της περιοχής θα κάνουν το καλύτερο δυνατόν, με υψηλές εκπτώσεις στα είδη που πωλούν για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά και οι καταναλωτές να ψωνίσουν σε οικονομικές τιμές».

Οδηγίες

Σύμφωνα με τις οδηγίες των εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.

Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος