FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη στην Ηλεία του Συμπρόεδρου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Δημήτρη Πολιτόπουλου: «Προστατεύουμε το περιβάλλον, μειώνουμε τους ρύπους, βελτιώνοντας τα οικονομικά μεγέθη της χώρας»

Ημερομηνία: 10-06-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στην Ηλεία βρέθηκε το διήμερο 8 και 9 Ιουνίου 2023 ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Δημήτρης Πολιτόπουλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας στην Πελοπόννησο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.


Έχοντας δίπλα του τον υποψήφιο βουλευτή του κόμματος στην Ηλεία Νίκο Σακκούλη και τον συντονιστή των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στη Δυτική Ελλάδα, Γιώργο Γουβιά, ο κ. Πολιτόπουλος επισκέφθηκε τον Καϊάφα, την Κρέστενα, το Δασαρχείο Πύργου, την Αγορά Βιολογικών προϊόντων στο πάρκο Ξυστρή και την Αμαλιάδα, συνομιλώντας με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, βιοκαλλιεργητές και πολίτες.  

Στον Καϊάφα ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ διαπίστωσε την εγκατάλειψη της περιοχής σχολιάζοντας πως «θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο σημείο ανάπτυξης οικοτουρισμού» ενώ στηλίτευσε την απουσία του τρένου από την Ηλεία.

Στην Κρέστενα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο και τον αντιδήμαρχο Τάσο Καρνάρο συζητώντας τα προβλήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.  

Στον Πύργο ο κ. Πολιτόπουλος συναντήθηκε με τον Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα ενώ επισκέφθηκε και την Αγορά Βιολογικών προϊόντων του Πύργου, στο πάρκο Ξυστρή, συνομιλώντας και με τον πρόεδρο των Βιοκαλλιεργητών της Ηλείας κ. Βαρώτσο, από τον οποίο άκουσε τις προτάσεις του για την περαιτέρω στήριξη του κλάδου. 

Στην Αμαλιάδα επισκέφθηκε τον πολυχώρο Πολιτισμού και τον κινηματογράφο της πόλης τονίζοντας τη στήριξη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους ενώ είχε συνάντηση και με τον υποψήφιο δήμαρχο Ήλιδας, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.  

Με δήλωση του ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ ανέφερε πως «Ο νομός Ηλείας είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας ως κόμμα, κάτι που έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  

Στις συναντήσεις μας ανταλλάξαμε ιδέες και προτάσεις που είναι σημαντικές για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.  

Τονίσαμε ότι είναι πολύ σημαντική για εμάς η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπου, όμως, θα υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι για τα φωτοβολταικά και για τις ανεμογεννήτριες όπως πρέπει να υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι και για την βόσκηση και για καλλιέργεια. Η οριοθέτηση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μην απωλέσουμε εκτάσεις γης που είναι κατάλληλες για γεωργία και κτηνοτροφία. Αυτό το μοντέλο θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια υψηλότερη οικονομική βαθμίδα και σε συνδυασμό με τους πόρους που θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια θα μπορούσε η Ελλάδα να αναδειχθεί ως μια ισχυρή παραγωγική χώρα ενέργειας Σε συνδυασμό με τις ενεργειακές κοινότητες που θα μπορέσουν να μειώσουν το ενεργειακό κόστος και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Με αυτό το τρόπο προστατεύουμε το περιβάλλον, μειώνουμε τους ρύπους και βελτιώνουμε τα οικονομικά μεγέθη της χώρας. 

Φυσικά οι περιοχές Natura δεν είναι περιοχές για τοποθέτηση ΑΠΕ αλλά περιοχές που πρέπει να προστατευθούν και να αναδειχθεί σε αυτές ο ιαματικός τουρισμός και η βιώσιμη χρήση των φυτών για παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών. Αυτόν το τουρισμό πρέπει να αναδείξουμε και όχι να καταστρέφουμε τέτοιες περιοχές που είναι πλούτος για την χώρα μας».  

«Η εκτατική κτηνοτροφία θεμέλιος λίθος της ζωής στην ύπαιθρο»  

Ο κ. Πολιτόπουλος ανέφερε ότι «Η εκτατική κτηνοτροφία είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής στην ύπαιθρο. Θα πρέπει να βοηθηθεί και να είναι ο ιστός που θα προσφέρει καλύτερες συνθήκες επιβίωσης στους κτηνοτρόφους, καλύτερες παροχές -και σε είδος και σε εκπαίδευση- ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν να παράγουν και περισσότερα προϊόντα και ποιοτικότερα από αυτά που παράγουν σήμερα. Έτσι θα μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι μας να αποκτήσουν καλύτερο επίπεδο ζωής από αυτό που έχουν σήμερα. Απαιτείται παράλληλα βελτίωση των υποδομών εκείνων που θα προσφέρει την ασφάλεια για την παραμονή των κτηνοτρόφων στον τόπο τους».   

«Στηρίζουμε την λειτουργία Αγροτικών – Κτηνοτροφικών Επιμελητηρίων»  

«Οι βιολογικές αγορές θα πρέπει να τύχουν μεγαλύτερου ενδιαφέροντος και στον σχεδιασμό των χρήσεων γης οι βιοκαλλιεργητές να έχουν τη δική τους γη για να μη επικαλύπτονται από την κλασική αγροτική παραγωγή. Ως Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στηρίζουμε την λειτουργία Αγροτικών – Κτηνοτροφικών Επιμελητηρίων όπου θα μπορούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να έχουν την προστασία που μέχρι σήμερα δεν είχαν με αποτέλεσμα να χάνουν πάρα πολλούς πόρους που διατίθενται γι` αυτούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Συμπρόεδρος των οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος