FOLLOW US: facebook twitter

Επίσκεψη Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

Ημερομηνία: 18-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Την Πέμπτη 11 Μαῒου 2023, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου/Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΥΣ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στους χώρους του το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κρεστένων. Οι μαθητές συνοδεύονταν  από τον Προϊστάμενο Κωνσταντίνο Αλατζά, τη δασκάλα τους και μουσικό Διονυσία Πασσά, εκπαιδευτικούς και προσωπικό του Σχολείου τους. Στο χώρο του Ωδείου, τους υποδέχτηκαν  ο καλλιτεχνικός Διευθυντής και καθηγητής κιθάρας Θοδωρής Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου & Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γιώργος Γεωργόπουλος, καθηγητές μουσικής και η γραμματεία.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες και τους χώρους του Ωδείου, να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της  μουσικής και να γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα όργανα που διδάσκονται σε αυτό. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής έκανε μία σύντομη παρουσίαση της μουσικής και του τρόπου διδασκαλίας της στο Ωδείο. Στη συνέχεια δημιούργησε μία ζεστή μουσική ατμόσφαιρα με τη κιθάρα του συνοδευόμενος από την καθηγήτρια Διονυσία Πασσά στο πιάνο, με τα παιδιά να τραγουδούν αγαπημένα τους τραγούδια.

Ο Πρόεδρος & διοικητικός Διευθυντής συνομίλησε δημιουργικά με τα παιδιά και αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία του Ωδείου και το ρόλο του στην μουσική εκπαίδευση του τόπου μας καθώς και στη σημερινή του λειτουργία, με τις σχολές και τα όργανα που διδάσκονται.

Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό για όλους τους συμμετέχοντες, όπου οι μαθητές χάρηκαν ιδιαίτερα αυτή την επίσκεψη, ανανεώνοντας για όσους το επιθυμούν,  το ραντεβού για τον Σεπτέμβριο,  μιας και στο Ωδείο ήδη (από τη σχολική χρονιά 2022-23) λειτουργεί ειδικό τμήμα εκμάθησης μουσικής για παιδιά ΑμΕΑ (7-17 ετών).

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου είναι ανοιχτό στην φιλοξενία σχολείων της περιοχής μας ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά την μουσική τέχνη και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σ’ αυτή, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες, τόσο αναφορικά με την προσωπική τους έκφραση, όσο και την επαγγελματική τους εξέλιξη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος