Επιμένει για τα ΑΕΙ της Ηλείας η Κεραμέως
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”11253″ img_size=”full”][vc_column_text]
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη
[/vc_column_text][vc_column_text]Υπεραμύνθηκε της απόφασής της να καταργήσει τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με δηλώσεις της χθες στο ραδιόφωνα του ΣΚΑΪ. Αφού πρώτα αναφέρθηκε στο χαμηλό ποσοστό αποφοίτησης από τα πανεπιστήμια αλλά και στον χαμηλό βαθμό με τον οποίο εισάγονται φοιτητές στα Πανεπιστήμια, επικαλέστηκε τη βούληση του Πανεπιστημίου Πατρών και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ψηφοθηρεί.[/vc_column_text][vc_single_image image=”93516″ img_size=”full”][vc_column_text]«Έχει γίνει τώρα συζήτηση για αυτά τα τέσσερα τμήματα στο νομό Ηλείας, τα οποία το ίδιο το πανεπιστήμιο πρότεινε να συγχωνευτούν. Ένα από αυτά έχει βάση εισαγωγής 1,7 στα 30 και ρυθμό αποφοίτησης τρεις στους 100 κατ΄έτος. Ρωτώ την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία στηρίζει το να εξακολουθούν να λειτουργούν τέτοια τμήματα, είναι σωστό και προσφέρει κάτι στα παιδιά μας το να εισάγεται κάνεις με 1,7 στα 20 όταν δεν θα αποφοιτήσει. Μήπως έτσι τους κοροϊδεύουμε για πάρουμε ψήφους; Το λέω ευθαρσώς να πούμε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά. Το μόνο εύκολο για μας θα ήταν να πούμε “όλοι ελεύθερα στο πανεπιστήμιο” δεν θα εξυπηρετούσαμε τα παιδιά. Η χρήσιμη πολιτική είναι αυτή που δίνει λύσεις στους νέους, εναλλακτικές επιλογές, διεξόδους Όχι αυτή που τους εγκλωβίζει», τόνισε και πρόσθεσε ότι φέτος θα ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και ότι για πρώτη θα συμπληρωθεί παράλληλο μηχανογραφικό, ένα για τα ΑΕΙ και ένα για τα δημόσια ΙΕΚ, προσθέτοντας ότι αυτά έχουν ευοίωνες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η τοποθέτησή της έχει κάποιες ανακρίβειες, και δεν αναφερόμαστε σε όσες είναι κατανοητές λόγω του προφορικού λόγου. Αυτό που δεν αιτιολογήθηκε, είναι γιατί προτιμήθηκε η άμεση κατάργηση της Μουσειολογίας, με βάση 7, και όχι πχ η κατάργηση της Γεωλογίας με βάση 5,9.
Επίσης, θα ήταν ωφέλιμο να απαντηθεί ο λόγος που η Γεωπονία διατηρείται ως τμήμα αλλά μεταφέρεται από την Αμαλιάδα στο Μεσολόγγι, όπου έκλεισαν δυο τμήματα χαμηλής βάσης; Αν δεν είναι τοπικιστικός ο λόγος, τότε τι είναι…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]