FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλαδικές 2021: Με αρνητικό τεστ στις εξετάσεις

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:

Ενα επιπλέον άγχος θα πρέπει να ξεπεράσουν φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων και οι γονείς τους: αυτό του test για τον κορωνοϊό. Οπως αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, οι υποψήφιοι και όσοι συμμετέχουν στη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, που αρχίζουν στις 14 Ιουνίου, θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test). Ειδικότερα:

  • Οι υποψήφιοι και οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self test, PCR ή rapid test). Το πρώτο test για τους υποψηφίους των Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα γίνει την Πέμπτη 10/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Πέμπτη 10/6 έως και Κυριακή 13/6. Το δεύτερο test για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα γίνει την Παρασκευή 18/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από Παρασκευή 18 μέχρι Δευτέρα 21/6. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19/6 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19/6 μέχρι την Τρίτη 22/6. Τα δύο πρώτα δωρεάν τεστ θα διατίθενται στους υποψηφίους από τα φαρμακεία έως και το Σάββατο 5/6.
  • Υποψήφιοι και προσωπικό πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr και υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους το ηλεκτρονικό αποδεικτικό ή τη χειρόγραφη βεβαίωση, κατά την προσέλευσή τους στο εξεταστικό κέντρο κάθε ημέρα εξετάσεων.

Πηγή: newmoney.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος