FOLLOW US: facebook twitter

Επιχειρηματική ικανότητα

Ημερομηνία: 25-01-2024 | Συντάκτης:

(Του Δρ Νέστορα Κολοβού)


Καμία επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει σε ανώτερο επίπεδο από αυτό που καθορίζει το επίπεδο της επιχειρηματικής ικανότητας του επιχειρηματία. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων εξαρτώνται άμεσα από την επιχειρηματική ικανότητα του επιχειρηματία.

Όλοι οι επιχειρηματίες δεν είναι ίδιοι. Άλλοι διαθέτουν περισσότερο ανεπτυγμένη επιχειρηματική ικανότητα και άλλοι λιγότερο ανεπτυγμένη επιχειρηματική ικανότητα. Γι αυτό και βλέπουμε διαφορετικά οικονομικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, αυτό οι περισσότεροι επιχειρηματίες το αγνοούν και γι αυτό παρατηρούνται υψηλά ποσοστά αποτυχίας στις επιχειρήσεις.

Τι κάνουν δηλαδή οι περισσότεροι επιχειρηματίες;

Επενδύουν τα χρήματά τους, τον χρόνο τους και την ενέργειά τους, χωρίς να έχουν πρώτα τις απαραίτητες γνώσεις για να οργανώσουν και να λειτουργήσουν την επιχείρησή τους αποτελεσματικά. Ασχολούνται μόνον με την επιχείρησή τους και δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους. Δηλαδή δεν ενισχύουν και δεν αναβαθμίζουν την επιχειρηματική τους ικανότητα.

Τι σημαίνει να ενισχύουν και να αναβαθμίζουν την επιχειρηματική τους ικανότητα;

Να μάθουν να σκέφτονται επιχειρηματικά, να αποφασίζουν επιχειρηματικά, να ενεργούν επιχειρηματικά και να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα.

Εύλογα θα ρωτήσετε: Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η επιχειρηματική ικανότητα;

Η επιχειρηματική ικανότητα αναπτύσσεται αποκτώντας γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες, ενισχύοντας την ψυχολογία, αναπτύσσοντας τη νοοτροπία και εφαρμόζοντας πετυχημένες στρατηγικές.

Περισσότερα γι αυτό το θέμα μπορείτε να δείτε (δωρεάν) στο σχετικό βίντεο https://mailchi.mp/8eac23d2efe2/xxwcajg7ew.

Υ.Γ. Η ενημέρωση προσφέρεται σε όλους τους παλαιούς, νέους και υποψήφιους επιχειρηματίες, προκειμένου να βελτιώσουν την επιχειρηματική τους ικανότητα, να οργανώσουν και να λειτουργήσουν καλύτερα τις επιχειρήσεις τους.

Δρ Νέστωρ Κολοβός

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

Business & Life Coach

www.nestorkolovos.gr

info@kozani.net

6973225228


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος