FOLLOW US: facebook twitter

Επίδειξη πάλης του Π.Σ. Τιτάν στο Δημοτικό σχολείο Βάρδας

Ημερομηνία: 14-02-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μια πρωτοβουλία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλου

Μια εκπαιδευτική δράση που αφορά  την ελληνορωμαϊκή πάλη πραγματοποιήθηκε στο  Δημοτικό σχολείο της Βάρδας Ηλείας, ύστερα από πρωτοβουλία του Συμβούλου Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής Ηλείας, Ζάκυνθου και Κεφαλληνίας, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία. Όλα υλοποιήθηκαν ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κας Γκαραγκούνη Ελένης στον Π.Σ. Τιτάν Πύργου και δη στον παγκόσμιο πρωταθλητή εφήβων Αριώνα Κολιτσόπουλο, που μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή του,Αλέξη Κολιτσόπουλο και τους συναθλητές του Αδαμάντιο Πουτακίδη, Κωνσταντίνα Κομιώτη πραγματοποίησαν μια μοναδική  επίδειξη, που ενθουσίασε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Η εκμάθηση της πάλης με βιωματικό τρόπο μπορεί να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η επικοινωνία, η αυτοπεποίθηση, η συνεργασία και η αντοχή. Επίσης, μέσω της πρακτικής εφαρμογής του θετικού ανταγωνισμού, μπορεί να ενισχυθεί η κατανόηση της σημασίας της αθλητικής ηθικής και της δίκαιης συμπεριφοράς τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και έξω από αυτό. Επίσης  μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των αξιών του Ολυμπισμού στην καθημερινή ζωή των παιδιών με πολλούς τρόπους:

  1. Σεβασμός και δικαιοσύνη: Η πάλη είναι ένα άθλημα που απαιτεί σεβασμό προς τον αντίπαλο και τους κανόνες. Μέσα από αυτήν την εκπαιδευτική δράση, τα παιδιά μπορούν να μάθουν τη σημασία του σεβασμού προς τους άλλους και τη δικαιοσύνη, καθώς και τη σημασία της τήρησης των κανόνων.
  2. Αθλητική ηθική: Οι αξίες του αθλητισμού, όπως η επιμονή, η αυτοπεποίθηση και ο σεβασμός προς τους άλλους αντιπάλους, μπορούν να ενισχυθούν μέσω της εκπαίδευσης στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με θάρρος και αξιοπρέπεια.
  3. Συνεργασία και ομαδικό πνεύμα: Η πάλη μπορεί να ενισχύσει το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να εργάζονται μαζί για να επιτύχουν κοινούς στόχους, πράγμα που είναι ένα κλειδί για την επίτευξη επιτυχίας σε οποιοδήποτε πεδίο της ζωής τους.
  4. Υγιεινή ζωή: Η συμμετοχή σε άθλημα όπως η πάλη ενθαρρύνει τα παιδιά να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, περιλαμβανομένης της φυσικής δραστηριότητας και της διατροφής.
Οι Αλέξης και Αρίωνας Κολιτσόπουλος με την Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Βάρδας, Ελένη Γκαραγκούνη και τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο

Μέσα από τη συνολική εμπειρία του αθλήματος της πάλης στο Δημοτικό σχολείο της Βάρδας, τα παιδιά μπορούν να ενισχύσουν τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινή τους ζωή. Η εκπαίδευση στην ελληνορωμαϊκή πάλη έγινε βιωματικά και συνεργατικά, προωθώντας την συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών. Η  εκπαίδευση στην πάλη μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χαρακτηριστικής αρετής του Ολυμπισμού, του σεβασμού και της αθλητικής δεοντολογίας. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος