Επετειακή βραδιά για τα 30 χρόνια στον Αι-Γιάννη Μακρισίων
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”140013″ img_size=”full”][vc_column_text]
Νίκος Κοροβέσης: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά τον απόδημο ελληνισμό»
[/vc_column_text][vc_column_text]Για πρώτη φορά η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει την διοργάνωση της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού, μιας γιορτής θεσμού , μιας γιορτής που πάντα καταφέρνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όχι μόνο των Ηλείων αλλά και των Ελλήνων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Φέτος παρά τις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, γιορτάστηκε με μεγάλη επιτυχία η 30η Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στον Άγιο Ιωάννη Μακρισίων.
Υπό τα άγρυπνα βλέμματα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαου Κοροβέση αλλά και την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση του κ. Γιάννη Τζουανόπουλου διοργανώθηκε μια μοναδική μουσική βραδιά το Σάββατο 17/07/2021 στο ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στα Μακρίσια.
Μοναδικοί ερμηνευτές με πλούσια ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο τίμησαν με την παρουσία τους και την ερμηνεία τους την μοναδική αυτή γιορτή.
Η αρχή έγινε με την Μαρία Σουλτάτου, μια πολύ σπουδαία φωνή, που αριθμεί σχεδόν 20 χρόνια στο τραγούδι με αξιοσημείωτες συνεργασίες με θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Νικολόπουλο , Γιώργο Νταλάρα ενώ έχει αποτελέσει και την βασική ερμηνεύτρια του Σταύρου Ξαρχάκου στην ΚΟΕΜ.
Η συνέχεια δόθηκε με τον γνωστό σε όλους μας Πέτρο Γαϊτάνο. Τον ερμηνευτή με την αγγελική φωνή, τον ερμηνευτή που προκαλεί ρίγη με τις ψαλμωδίες και τις ιδιαίτερες ερμηνείες του.
Ακολούθησε η ηθοποιός και ερμηνεύτρια Μαρία Γράμψα , που με την μελωδική της φωνή μας ταξίδεψε στο παρελθόν με βάρκα παλιά αγαπημένα τραγούδια.
Από την παρέα, μεταξύ άλλων , δεν έλειψε , ο βιρτουόζος του μπουζουκιού, Μανώλης Καραντίνης, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση ο συντοπίτης μας Γιώργος Αδαμόπουλος, μια προσωπικότητα που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναπτύξει σπουδαίες δραστηριότητες, όπως η αξιοποίηση του παλαιού εγκαταλελειμμένου σχολείου στα Άσπρα Σπίτια Αρχ. Ολυμπίας (τόπο καταγωγής του πατέρα του), και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο Λαογραφικό Μουσείο.
Πέραν από τις μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σπουδαίων Ελλήνων συνθετών οι θεατές είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν και βραδιές του παρελθόντος από το ξωκλήσι της ξενιτιάς, βραδιές που έγραψαν ιστορία στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , ανανεώνει το ραντεβού της με τους πιστούς φίλους της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού, για του χρόνου και δεσμεύεται ότι πάντα θα είναι έμπρακτος υποστηρικτής τέτοιων δραστηριοτήτων.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]