FOLLOW US: facebook twitter

Επετειακή χρονιά το 2024 – 15 χρόνια σύλλογος!

Ημερομηνία: 31-01-2024 | Συντάκτης:

Την πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός – Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης με μια μικρή ανασκόπηση για το έργο του και την προσφορά του από την ίδρυσή του ως σήμερα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Τα 15 χρόνια, διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς στον πολιτισμό, την παράδοση, και την διατήρηση των ηθών και τοπικών εθίμων, γιόρτασε μαζί με την κοπή της βασιλόπιτάς του και την ευχή το 2024 να είναι ένα έτος αισιόδοξο και δημιουργικό, ο Πολιτιστικός — Λαογραφικός Σύλλογος Ωλένης.. 

Η εκδήλωση κοπής της πίτας,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ωλένης, ενώ αρχικά τα παιδιά παρέα με την Ζουζούνα ΔεΛαΠότρα διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Την πίτα ευλόγησαν οι ιερείς της περιοχής π. Νικόλαος Γεωργίου και π. Γεώργιος Κουτσοχρόνης, ενώ παρόντες ήταν ακόμα  οι Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Θεόδωρος Κόρδας, Αγροτικής Οδοποιίας και Δ. Ε. Ωλένης κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αριστείδης Βασιλόπουλος, ο απερχόμενος πρόεδρος και μέλος του Τ.Σ κ. Λύσανδρος Παπαδόπουλος, το Δ.Σ. του Αιμοδοτικού Συλλόγου Ώλενας ΄΄ο Φιλάρετος΄’ το Δ.Σ της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Π.Ο. Ώλενας και πολλοί κάτοικοι του χωριού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αγγελική Δημητρακάκη εκ μέρους του Δ.Σ προχώρησε σε έναν  σύντομο απολογισμό των δράσεων των 15 χρόνων του Συλλόγου από την ίδρυσή του. Όπως ανέφερε αυτή είναι μια επετειακή χρονιά που συμβολίζει πως άνθρωποι με κοινό όραμα και αγάπη για τον τόπο τους, κατάφεραν να προβάλουν και να αναδείξουν όλα αυτά τα χρόνια την Ώλενα, την ιστορία και τη λαογραφία της. Με την υποστήριξη πάντα των συγχωριανών τους, της Ι. Μητρόπολης Ηλείας, της Περιφέρειας, του δήμου Πύργου και τοπικών φορέων δημιούργησαν πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία την Γιορτή του Τρύγου, μοναδική στο Νομό Ηλείας. την έκδοση συλλεκτικών Ημερολογίων,  τη δημιουργία Λαογραφικής Συλλογής της Ωλένης, την δημιουργία δραματοποιημένης ταινίας για τον Εθνομάρτυρα Επίσκοπο Ωλένης Φιλάρετο, όλα με έξοδα του Συλλόγου. Επίσης ο Σύλλογος με το λαογραφικό και χορευτικά του τμήματα συμμετείχε σε επετειακές παρελάσεις εντός και εκτός Ηλείας, ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε δενδροφυτεύσεις και εθελοντικές εργασίες καθαρισμού, διοργάνωσαν σεμινάρια διαφόρων κοινωνικών φορέων,  διοργάνωσε εκθέσεις με σπουδαιότερη την Εικαστική Ανακύκλωση στο Λάτσειο Μέγαρο όπου παρέμεινε 3 μήνες αλλά και Αθλοπαιδίες και εκδρομές..

Απολογισμός δράσεων των 15 χρόνων του Συλλόγου

Καταλήγοντας η κ. Δημητρακάκη τόνισε ότι ο Σύλλογος έχει ανοδική πορεία, άλλα μέλη έφυγαν και νέα ήρθαν και για την επετειακή χρονιά  ‘’15 χρόνια σύλλογος ‘’ που μόλις ξεκίνησε, έχουν προγραμματίσει  διάφορες εκδηλώσεις. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ανθρώπους που στήριξαν προσωπικά τον σύλλογο κάνοντας ειδική αναφορά στον κ. Λύσσανδρο Παπανδρόπουλο που πρώτα προσέφερε στο Σύλλογο και μετά στο χωριό του ως 9 χρόνια πρόεδρος, ενώ ως αντιπρόεδρος του συλλόγου ήταν εκεί όπου γεννήθηκε η ιδέα για την αγορά του ακινήτου στο κέντρο του χωριού, στόχος που κατά 80 0/0 επιτευχθεί. «Βέβαια- τόνισε-  ο αγώνας για το ακίνητο δεν τελείωσε … ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε ώστε κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί.»

Κλείνοντας  η κ. Δημητρακάκη ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα δημοτική αρχή και στον δήμαρχο κ. Στάθη Καννή, που μέσω των Αντιδημάρχων που βρέθηκαν κοντά τους στην εκδήλωση μας, τους ζήτησε μέσα στις πολλές του υποχρεώσεις τους να έχουν  και τα προβλήματα του ιστορικού χωριού της Ωλένης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot