FOLLOW US: facebook twitter

«Επέστρεψαν» οι επισκέψεις και τα χαμόγελα στη Βιβλιοθήκη Πύργου!

Ημερομηνία: 16-05-2022 | Συντάκτης:

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας


Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, η σταδιακή άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού άρχισε να φέρνει επισκέψεις σχολείων ξανά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου και το «ποδαρικό» έκαναν οι λιλιπούτειοι μαθητές του 13ου Νηπιαγωγείου της πόλης με την νηπιαγωγό τους Μαρία Ηλιοπούλου.

Η βιβλιοθήκη γέμισε και πάλι χαρές και γέλια. Τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι «Γνωρίζω τους κανόνες της βιβλιοθήκης» και στη συνέχεια δόθηκε σε όλα, από ένα βιβλίο να ξεφυλλίσουν. Αφού έκαναν ένα διάλλειμα για φαγητό, συνέχισαν με πάζλ με θέμα σχετικό με την φιλαναγνωσία, και στη συνέχεια έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες!

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν με τους μαθητές της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας που συνόδευαν οι δασκάλες τους κ. Γωγώ και κ. Αγγελική.

Η επίσκεψη ξεκίνησε με προβολή της ιστορίας της Βιβλιοθήκης. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης: στο παιδικό τμήμα, στο χώρο των εφημερίδων, στα αναγνωστήρια 1ου και 2ου ορόφου, στην αίθουσα Τάκη Δόξα, στην αίθουσα Στέφανου Στεφανόπουλου. Χάζεψαν βιβλία και εφημερίδες και θαύμασαν τη συλλογή Κωνσταντίνου Σημίτη.

Λίγο πριν φύγουν έφτιαξαν δύο παζλ με θέμα την φιλαναγνωσία και πήραν ως δώρο το λεύκωμα “Ηλεία 1821” που έχει γράψει και επιμεληθεί ο πρόεδρος του ΕΣ της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννης Νικολόπουλος.


Κ.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος