FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσε η αυλαία για το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι

Ημερομηνία: 18-03-2024 | Συντάκτης:

Ο Δήμος Πηνειού πρωταγωνίστησε στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κυριακής

Στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων βρέθηκε ο Δήμος Πηνειού το απόγευμα της Κυριακής καθώς με φαντασμαγορικό τρόπο έπεσε η αυλαία για το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές πλημμύρισαν από νωρίς την καρδιά της πόλης του Τραγανού για να παρακολουθήσουν την κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που για μία ακόμη πρωταγωνίστησαν στα καρναβαλικά δρώμενα του νομού.

Η παρέλαση -μια φαντασμαγορική πανδαισία χρωμάτων, φαντασίας, μουσικής, έμπνευσης, σάτιρας και δημιουργίας- ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην καρδιά της πόλης.

Τον αποκριάτικο τόνο έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστούνης που βρέθηκε στην κορυφή -της παρέλασης- παιανίζοντας καρναβαλικές μελωδίες ενώ χαμόγελα και θαυμασμό σκόρπισε σε μικρούς και μεγάλους η επιβλητική παρουσία των ξυλοπόδαρων.

Στην παρουσίαση των αρμάτων και των γκρουπς «έλαμψε» η πληθωρική παρουσία του οικοδεσπότη της τελετής κ. Παναγιώτη Πέττα που με κέφι και ταπεραμέντο ξεσήκωσε τους θεατές. Σημειώνεται ότι εξαιρετικά θερμής υποδοχής έτυχε και το επίσημο τραγούδι του Τραγανέικου Καρναβαλιού -σε στίχους και μουσική του κ. Πέττα-· μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές χόρεψαν στον ξέφρενο ρυθμό του ενώ το τραγούδησαν με ενθουσιασμό.

Θαυμασμό και χαμόγελα πλημμύρισε στους θεατές το πολύχρωμο ποτάμι που ξεχύθηκεστους δρόμους του Τραγανού· εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας πλαισίωναν τα εντυπωσιακά άρματα που διέσχισαν την καρδιά της πόλης, σκόρπισαν χαμόγελα χαράς και έδωσαν το έναυσμα για πειράγματα, λίκνισμα σε αποκριάτικους ρυθμούς και -φυσικά- πολύ τραγούδι.

Στην παρέλαση συμμετείχαν γκρουπς μαθητών κάθε ηλικίας, πολιτιστικών συλλόγων, ομάδων παραγωγών αλλά και αυτόνομες καρναβαλικές παρέες που αλληλοεπιδρούσαν δυναμικά με τους θεατές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα και επευφημίες απέσπασαν τα γκρουπς από την ευρύτερη περιοχή -Γαστούνη, Αγία Μαύρα, Ανδραβίδα- που έδωσαν δυναμικό «παρών» στο 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι. 

Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, επεσήμανε ότι «κλειδί» για την επιτυχία τους αποτέλεσε η αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του δήμου και των συλλόγων της περιοχής που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

«Από την πρώτη στιγμή, προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτέλεσε η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα ‘αγκαλιάσουν’ το δήμο Πηνειού, θα κινητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους και θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς στα αποκριάτικα δρώμενα του νομού» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός και πρόσθεσε «αφετηρία όλων των προσπάθειών μας αποτέλεσε η διάθεση δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε να αποδράσουμε -έστω για λίγο- από τη ρουτίνα της καθημερινότητας· νομίζω ότι -με τις εκδηλώσεις σε Τραγανό, Γαστούνη και Βαρθολομιό- τα καταφέραμε.» 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Proini_05.07.2024-704x1024.jpg

Καιρός Πύργος