FOLLOW US: facebook twitter

Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
-Δύο την πρώτη μέρα και 26 την δεύτερη για παραβίαση των όρων μετακίνησης και κυκλοφορίας

Συστηματικούς ελέγχους κυρίως σε κεντρικά σημεία και κόμβους του νομού, πραγματοποιούν από την πρώτη κιόλας μέρα της εφαρμογής των μέτρων ελέγχου των μετακινήσεων και απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που διενεργούνται από την Αστυνομία, την Τροχαία και στον Πύργο και από την Δημοτική Αστυνομία. Την Δευτέρα που ήταν και η πρώτη μέρα, γίνονταν κυρίως συστάσεις μέχρι να προσαρμοστούν οι πολίτες και έτσι στην Ηλεία βεβαιώθηκαν μόλις δύο παραβάσεις. Την Τρίτη όμως, τα πράγματα έγιναν πιο αυστηρά και όσοι κυκλοφορούσαν χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ή το sms στο κινητό τους για να λάβουν την άδεια μετακίνησης, υπέστησαν και τις συνέπειες και έτσι στην Ηλεία βεβαιώθηκαν άλλα 26 πρόστιμα κυρίως στην πόλη του Πύργου.

Ερημιά σε Πύργο – Φωτογραφία Πέτρος Καρώνης

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν κανονικά και χθες, ωστόσο λόγω της αργίας για την Εθνικής μας Επέτειο οι πολίτες που κυκλοφορούσαν ήταν πολλοί λιγότεροι κυρίως εκείνοι που έκαναν την καθημερινή τους άσκηση. Ωστόσο και αυτοί στην οδό Κατακόλου στον Πύργο  όπου καθημερινά έχει πολλούς περιπατητές, ήταν ελάχιστοι, ενώ όλη η πόλη ήταν σχεδόν άδεια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, παπούτσια, δέντρο, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες
Συστηματικοί έλεγχοι και στην Αμαλιάδα ακόμα και σε πεζούς

Και στην Αμαλιάδα όμως οι έλεγχοι που γίνονται από τις αστυνομικές αρχές είναι εντατικοί, λίγοι είναι εκείνοι οι πολίτες που μετακινούνται από τα σπίτια τους, ενώ κρανίου τόπος ήταν και η Κουρούτα όπου στον κόμβο προς την παραλία υπήρχε και εκεί κλιμάκιο της ΕΛΑΣ. Φαίνεται πως οι Ηλείοι έχουν κατανοήσει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με την εξάπλωση του κορονοϊού και περιορίζονται στις απαραίτητες μόνο μετακινήσεις τους, κυρίως για την προμήθεια αγαθών από την αγορά και τα απογεύματα σύντομη έξοδο για άσκηση ή βόλτα με τα κατοικίδιά τους. Σε όλη την Δυτική Ελλάδα, το πρώτο διήμερο της εφαρμογής των μέτρων σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης βεβαιώθηκαν συνολικά 89 παραβάσεις με το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Στο σαφάρι των ελέγχων και η δημοτική αστυνομία Πύργου
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, παπούτσια, παιδί, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, γήπεδο μπάσκετ, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
Ερημιά σε Αμαλιάδα και Κουρούτα

*Οι φωτογραφίες από Αμαλιάδα και Κουρούτα είναι του Kristo Defrim Hasa


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος