FOLLOW US: facebook twitter

78 νέα κρούσματα συνολικά 821 σε όλη τη χώρα-6 γιατροί του νοσοκομείου Ρίου επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα 78 νέα κρούσματα. ο συνολικός αριθμός φτάνει 821. 53 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Η μέση ηλικία είναι τα 67 έτη ανέφερε. Συμπλήρωσε λέγοντας πως δεν υπάρχει επιθετική αύξηση. Συνεπώς, οι θάνατοι από τον ιό ανέρχονται σε 22, 18 άνδρες και 4 γυναίκες. Οι 21 είχαν υποκείμενο νόσημα. Τέλος πρόσθεσε πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 10.000 τεστ.

Ο ιός δεν σέβεται καμιά ηλικία, και φυσικά μπορεί να υπάρχουν σοβαρά κρούσματα και σε νέους, και αυτό ισχύει και για την γρίπη τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Έξι γιατροί του νοσοκομείου Ρίου, επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σε ό,τι αφορά την Δυτική Ελλάδα, διαπιστώθηκαν κρούσματα κορονοϊού στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr , πρόκειται για 6 ιατρούς της Παθολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο).

Οπως κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Α. Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, υπάρχει έλλειψη προστατευτικού υλικού, με μία μάσκα ανά 8ωρο.Για το προσωπικό που έχει προσβληθεί από τον ιό, όπως έδειξαν τα δείγματα τα οποία εστάλησαν στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου, είναι θετικά. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και το τελευταίο διήμερο βρίσκονται σε κατ’ οίκον αποθεραπεία, καθότι δεν κρίθηκε πως απαιτείτο να νοσηλευτούν.

Θετικό νέο επίσης το ότι μέχρι και χθες δεν ήταν κανένας διασωληνωμένος ασθενής στο Ρίο, όπως ανέφερε στο thebest.gr o καθηγητής του Παν/μίου Πατρών, κ. Γώγος,  καθώς τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα από Τρίπολη και Λευκάδα δεν είναι διασωληνωμένα. Παράλληλα, εννέα άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ενώ κρούσμα δεν υπάρχει ούτε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ούτε στο Καραμανδάνειο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος