FOLLOW US: facebook twitter

Επανέρχονται οι θέσεις στάθμευσης για άτομα με αναπηρία

Ημερομηνία: 05-04-2024 | Συντάκτης:

-Ξεκίνησε η διαμόρφωσή τους σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας

Επανέρχονται οι θέσεις στάθμευσης για τα ΑμΕΑ στο δήμο Ήλιδας, ικανοποιώντας ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα του Σωματείου Παραπληγικών του νομού.

Οι θέσεις στάθμευσης είχαν «εξαφανιστεί» με την πάροδο του χρόνου, λόγω της φθοράς στο χρώμα που είχε τοποθετηθεί στο οδόστρωμα αλλά και λόγω της κατασκευής του έργου ανάπλασης πέριξ της κεντρικής πλατείας Αγίου Αθανασίου και της πλατείας Ηρώων.

Πρόκειται για θέσεις που είχαν εξασφαλιστεί σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Χθες, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Τσεριώνης με συνεργείο του δήμου προχώρησαν δοκιμαστικά στην διαμόρφωση μίας θέσης στάθμευσης, έξω από τα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας και σήμερα αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία για ακόμη 12 θέσεις.

«Πρόκειται για θέσεις για τις οποίες έχουμε τις σχετικές αποφάσεις από το αρμόδιο όργανο» δήλωσε στην εφημερίδα «Πρωινή» ο κ. Τσεριώνης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραπληγικών Γιώργο Παπανικολόπουλο.

Το Σωματείο έχει ζητήσει την εξασφάλιση ακόμη επτά θέσεων στάθμευσης, τις οποίες θα εξετάσει και θα εγκρίνει ο δήμος, προκειμένου να προχωρήσει η διαμόρφωσή τους.

«Υπολογίζουμε, ότι συνολικά θα διαμορφώσουμε 17 θέσεις σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι θέσεις αυτές είχαν εξαφανιστεί, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας. Οφείλουμε από την πλευρά μας να κάνουμε τη ζωή τους πιο εύκολη, έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους και εμείς ως δήμος είμαστε στο πλευρό τους και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» σημείωσε ο κ. Τσεριώνης.

Μαρία Καραμπάτση


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος