FOLLOW US: facebook twitter

Επαναφορά της απόφασης για εκ περιτροπής εργασία των δημοτικών υπαλλήλων ζητά από το Δήμαρχο Πύργου ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρ. Γαρύφαλλος

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την επαναφορά σε ισχύ της απόφασης για την  εκ περιτροπής εργασία των δημοτικών  υπαλλήλων, ζητά με επιστολή του από το Δήμαρχο Πύργου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, “με  την υπ’ αριθ.  7468/17-03-2020 απόφασή σας σωστά πράξατε ώστε να λειτουργήσει ο Δήμος με εκ περιτροπής αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων όπως σας δίνει το δικαίωμα το υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αριθ. 18926/18-03- 2020 έγγραφότου.

Όμως εντελώς ξαφνικά στις 20/03/2020 τρείς μέρες μετά με την αριθ. 7879 απόφασή σας, κάνατε ανάκληση της προηγούμενης.

κ. Δήμαρχε,

Με αυτόν τον τρόπο δεν περιορίζουμε την διασπορά του κορωναϊού όταν μέσα σε ένα γραφείο 5τμ είναι 3 υπάλληλοι και σε 10 τμ είναι 7 υπάλληλοι.

Όλοι εμείς το μεσημέρι θα πάμε στα σπίτια μας να τηρήσουμε τις οδηγίες του Υπουργείου «Μένουμε σπίτι», και ερχόμενοι σε επαφή με τις οικογένειές μας μη γνωρίζοντας εάν κάποιος από εμάς εκεί στο γραφείο είναι θετικός στον ιό.

Με βάση την διαμορφωμένη σήμερα 23-03-2020 κατάσταση στο Δήμο μας όπου όλοι οι υπάλληλοι είναι στις θέσεις τους εκτός αυτών που τελούν άδεια ειδικού σκοπού και προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και συνωστισμός των υπαλλήλων στην υπηρεσία  προτείνουμε την επαναφορά σε ισχύ της προηγούμενης απόφασής σας για την εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα αυτή να συμπληρωθεί με την δυνατότητα διακριτικής ευχέρειας του κάθε Προϊστάμενου να εκδίδει εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας για την λειτουργία της υπηρεσίας του ώστε σε κανένα γραφείο να μην υπάρχει πάνω από ένας εργαζόμενος (εγκύκλιος ΔΙΔΑΔ/Φ69/109/ΟΙΚ 8000/16-03-2020.

Αυτές οι 2 εβδομάδες που έρχονται και πιθανόν και αυτές που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Η ανάκληση της απόφασής σας για την εκ περιτροπής εργασία έρχεται σε αντίθεση με τις γενικές οδηγίες της κυβέρνησης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων. Γι’ αυτό παρακαλούμε για την έκδοση νέας απόφασης με τον τρόπο που σας αναφέρουμε πιο πάνω”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος