FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 26/3/2020

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για νότησ μηταράκησ

Προκλητικός με την Ηλεία

Εκεί που λες ότι με τον κορονοϊό να μας απειλεί και με το φιάσκο στα νησιά του Αιγαίου η κυβέρνηση αφουγκράζεται την τοπική κοινωνία, έρχεται ο Μηταράκης να μας θυμίσει ότι δεν αλλάζει μυαλά. Αποφάσισε, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν, παραμονές εθνικής επετείου, να ιδρύσει δύο hotspot στην Ηλεία. Το έκανε μάλιστα και με πολύ προσεκτική -έως και παραπλανητική- διατύπωση («ανιθαγενείς»), διότι ούτε αριθμό μεταναστών που θα φιλοξενηθούν γράφει ούτε την ακριβή τοποθεσία. Πέρα από αυτό όμως, η κυβέρνηση δεν ιδρύει ούτε μία δομή σε άλλη πόλη της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου (πλην της Κορίνθου) και επιλέγει να ιδρύσει δύο δομές στην Ηλεία, που μετράει ήδη δύο νεκρούς από τον κορονοϊό και είναι δεύτερη πανελλαδικά σε κρούσματα. Αυτός είναι ο ορισμός της προκλητικής και άδικης κατανομής, που δείχνει μόνο τιμωρητικό χαρακτήρα προς τον νομό. Πάντως, η απόφαση μας πληροφορεί ότι ο μισθός του διοικητή της δομή είναι 3.000 ευρώ. Έχουμε λεφτά για πέταμα, βλέπω.

Η Θέμις έχει νεύρα 

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση τους εξαίρεσε από το επίδομα στήριξης, παρότι τους ενέταξε στους πληγέντες κλάδους. «Για το δικηγορικό σώμα, που διαχρονικά επιδεικνύει την κοινωνική του ευαισθησία, η εξαίρεσή του από μέτρα στήριξης δεν είναι πρωτίστως θέμα οικονομικό, αλλά κυρίως ηθικό και ζήτημα αξιοπρέπειας, ταυτόχρονα δε και θεσμικό, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο του δικηγόρου στην απονομή της Δικαιοσύνης και στη λειτουργία της Δημοκρατίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «συνειδητή και αιφνίδια επιλογή να αντιμετωπίσουν τους δικηγόρους ως επαγγελματίες και πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση παράτασης της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων, διότι αύριο λήγει η ισχύς της προηγούμενης ΠΝΠ. Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων ζήτησε την έκδοση νέας ΚΥΑ, με την οποία θα εξαιρούνται οι δικαστές και εισαγγελείς εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης, που αφορά στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα με την επίδειξη κάθε εγγράφου αποδεικνύει την ιδιότητά τους. Επίσης προτείνουν ρύθμιση, ώστε και όλες οι δίκες που ξεκίνησαν πριν από την αναστολή και δεν θεωρούνται επείγουσες, να ανασταλούν και να προσδιοριστούν εκ νέου μετά το πέρας της αναστολής, καθώς και τη δραστική μείωση της φυσικής παρουσίας των Προέδρων και των Εισαγγελέων υπηρεσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτοσ

Με Σκρουτζ και Όργουελ!

Έξυπνες και στοχευμένες είναι οι διαδικτυακές αναρτήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος έχει επιστρέψει για τα καλά σε ρυθμό αντιπολίτευσης.  Χθες καυτηρίασε τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τους μισθούς και τις δαπάνες για τον κορονοϊό.

«Το να κόβεις τους μισθούς των εργαζομένων κατά 50% και να αυξάνεις την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών από το δημόσιο για τις ΜΕΘ κατά 100% σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, είναι βγαλμένο από κάποιο οικονομικό εγχειρίδιο ή από κάποιο δυστοπικό μυθιστόρημα που αγνοώ, όπου ο Σκρουτζ Μακ Ντακ συναντάει τον George Orwell;», έγραψε ενώ ζήτησε από τον Σταϊκούρα να εντείνει τις πιέσεις στο Eurogroup για την έκδοση ευρωομολόγου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ioc president thomas bach

Άργησε αλλά το κατάλαβε

Από τις 16 Μαρτίου είχαμε γράψει ότι είναι πολύ πιθανή η αναβολή της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων το φετινό καλοκαίρι, αφού ο κόσμος το είχε… τούμπανο αλλά ο Μπαχ δεν ήθελε να το παραδεχθεί. Εν τέλει αποδείχθηκε λανθασμένη η επιμονή να ανάψει η Φλόγα χωρίς κόσμο και με κλειστή όλη την Ολυμπία, αφού και τη λαμπαδηδρομία ακύρωσε και Αγώνες δεν θα γίνουν. Κατανοητές οι πιέσεις των χορηγών, αλλά όταν τίθεται θέμα υγείας και όλοι το επισημαίνουν, καλό είναι να ακούς. Η πρώτη διαρροή κάνει λόγο για παραμονή της Φλόγας στην Ιαπωνία. Εγώ πιστεύω είναι καλύτερο να κάνουν του χρόνου νέα τελετή, να τη χαρούμε όλοι και να την απολαύσουν οι πολίτες. Ας ακούσουν την κοινωνία οι «Αθάνατοι».

Αποτέλεσμα εικόνας για ευαγγελοσ βενιζελοσ

Διπλό μήνυμα

Παρακολούθησα τη συνέντευξη του Βενιζέλου στο Αction24 προχθές και στάθηκα σε μια αναφορά που έκανε για το πολιτικό σκηνικό. Όταν του ζήτησαν να σχολιάσει κάποιες… ελαφρώς επιθετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός απάντησε ότι ο λόγος των κομμάτων πρέπει να επανατοποθετηθεί και ότι το παλιό ιδίωμα της πολιτικής γλώσσας είναι λάθος, επισημαίνοντας όμως ότι «αυτό αφορά και τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όσους επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι στο μέλλον μπορεί να αναζητηθούν μεγάλες συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, κάτι που το έγραψε πρόσφατα κι ο Παπαχελάς. Εγώ πάλι πιστεύω ότι όταν κοπάσει ο κορονοϊός, αντί για συναινέσεις θα έχουμε εκλογές.

Ξεκίνησε η διάθεση

Κανονικά διατίθεται προς πώληση από προχθές στα σούπερ μάρκετ της Ηλείας η «Πρωινή», ύστερα από τη σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε, στον αγώνα που κάνει ο τοπικός έντυπος Τύπος για να παραμείνει ζωντανός σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, πληροφορώντας το αναγνωστικό κοινό και αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ηλεία και οι πολίτες από την εξάπλωση του κορονοϊού. Η «Πρωινή», παρά τι δυσκολίες τις αντιξοόητες σε μια περίοδο που η οικονομία έχει νεκρώσει και οι πολίτες κλεισμένοι στα σπίτια τους παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, παραμένει στην πρώτη γραμμή της έγκυρης ενημέρωσης, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, δημοσιογραφικές αναλύσεις και καυστικό σχολιασμό της επικαιρότητας.

Εδέησε

Λίγο μετά τις 10:30 τα βράδυ αποφάσισε να μας ενημερώσει το υπουργείο Τουρισμού για το ποιο ξενοδοχείο θα θα λειτουργεί κατ΄ εξαίρεση του μέτρου απαγόρευσης λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων όπως προβλέπεται με την ΚΥΑ- στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Με βάση την απόφαση, ανοιχτό ως τις 30 Απριλίου θα είναι  το ξενοδοχείο ΠΑΝΘΕΟΝ (Θεμιστοκλέους 15, 26210-29746) στον Πύργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από το ότι μας άφησαν τελευταίους, ο υπουργός δεν δέχθηκε την απόφαση που είχε πάρει το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου για εκ περιτροπής λειτουργία των ξενοδοχείων της πόλης ανά 8ήμερο, ώστε να υπάρξει ισότιμη κατανομή του βάρους.

Παράταση θητείας στους ΤΟΕΒ

Ο κορονοϊος μπλοκάρει τις εκλογικές διαδικασίες στους ΤΟΕΒ, αφού τα αυστηρά μέτρα προστασίας και η αποφυγή συνωστισμού δυσκολεύουν τη διεξαγωγή συνελεύσεων και εκλογών. Από ό,τι έμαθα, έχει δοθεί από το ΥΠΑΑΤ η δυνατότητα στις περιφέρειες να αποφασίσουν κατά περίπτωση την παράταση λήξης της θητείας των Διοικητικών Συμβουλίων στους ΤΟΕΒ, κατόπιν σχετικού αιτήματος κάθε οργανισμού. Η παράταση θα δοθεί για εύλογο διάστημα, ποου όμως δεν θα υπερβαίνει την 30ή Ιουνίου του 2020, με δυνατότητα δίμηνων παρατάσεων εφόσον δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος