FOLLOW US: facebook twitter

Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στο Δήμο Ήλιδας, ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο Ήλιδας, την Παρασκευή το πρωί  22 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Στις 11.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, με επικεφαλής δασκάλους, και καθηγητές.

– Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και του 3ου Γυμνασίου.

– Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα καταθέσει στεφάνι εκπροσωπώντας την Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Επίσης, στεφάνια καταθέτουν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Ήλιδας, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ήλιδας.

Στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι σημαίες όλων των σχολείων της Αμαλιάδας μαζί με τους παραστάτες.

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου

(Στην δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνων θα παραστούν οι σημαίες των σχολείων μαζί με τους παραστάτες).

10.45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος.

11.00 π.μ. Κατάθεση στεφάνων

11.30 π.μ. Παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) απότους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Πολιτιστικό – Λαογραφικό & Μορφωτικό Σύλλογο Ήλιδας «Η Έλισσα», το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», το Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Ρίζες», το Πελοποννησιακό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας», το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ήλιδας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

12.15 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Αγ. Αθανασίου από τα Τμήματα Παραδοσιακών χορών: του Πολιτιστικού – Λαογραφικού & Μορφωτικού Συλλόγου Ήλιδας «Η Έλισσα», του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακού Τραγουδιού «Ο Μωριάς», του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Ρίζες», του Πελοποννησιακού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών «Πέλοπας» και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος