FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή η Ιππική Παρέλαση Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 23-05-2016 | Συντάκτης:

ippiki-amaliada2016e

Στο πλαίσιο των δράσεων για την 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση

Σήμερα ολοκληρώνεται η 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, που λόγω της κακοκαιρίας παρατάθηκε κατά μία ημέρα. Χθες στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων κυριάρχησε η μεγάλη ιππική παρέλαση με τη συμμετοχή αρκετών ιππικών συλλόγων από το νομό αλλά και μεμονωμένων αναβατών και ίππων.

ippiki-amaliada2016b

Το πρωί της Κυριακής ήταν ιδιαίτερα γιορτινό στην πλατεία Ανεμόμυλου της Αμαλιάδας. Ο κόσμος από νωρίς συγκεντρώθηκε για να δει από κοντά πάνω από τριάντα άλογα με τους αναβάτες τους να προσφέρουν όμορφο θέαμα στην παρέλαση.

ippiki-amaliada2016f

Πολλοί από τους αναβάτες φανέρωσαν τις ιδιαίτερες δυνατότητες των αλόγων τους εντυπωσιάζοντας το κοινό. Κυρίως οι ρυθμικοί βηματισμοί των αλόγων, τα πλάγια περάσματα, αλλά και τα πίσω βήματα, έκαναν τους θεατές να χειροκροτήσουν πολλές φορές για το θέαμα, ενώ εντυπωσιακές ήταν πράγματι και οι αμαζόνες – ιππείς που έκλεψαν την παράσταση.

ippiki-amaliada2016

Στην Ιππική παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ιππικός Σύλλογος Πηνείας – Αμαλιάδας «Αμαλία», ο Ιππικός Όμιλος Ανδραβίδας «Κένταυροι», ο Ιππικός Όμιλος Κουρούτας και ο Όμιλος Φιλίππων Ανδραβίδας «Σπάρτακος».

ippiki-amaliada2016c

Στις βραβεύσεις μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και απένειμαν επαίνους ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ρ/Σ Ήλιδα 91,1 Μάικ Αμπου Χάντμπα, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» Αλέξης Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σαψάλης, ο πολιτευτής της ΝΔ Θεόδωρος Βλαγκούλης κ.α.

ippiki-amaliada2016d

Να σημειώσουμε ότι όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές η ανθοκομική έκθεση παρατείνεται κατά μια ημέρα για να πραγματοποιηθούν οι δράσεις που περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα της περασμένης Παρασκευής που λόγω κακοκαιρίας ματαιώθηκαν. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων  «ζωγραφική για όλους» από τον εικαστικό Χρίστο Χάσα,  «Μαγειρική για όλους» με τον σεφ Νίκο Τσαγρή και flower power party από Τον Ραδιοφωνικό σταθμό Αμαλιάδας 91,1 με τους μουσικούς παραγωγούς τους.

ippiki-amaliada2016g

Η 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, χάρισε ζωντάνια στην Αμαλιάδα και ο κόσμος διασκέδασε όλη την εβδομάδα με εξαίρεση τον κακό καιρό και την βροχή της Παρασκευής που ματαίωσε τις εκδηλώσεις εκείνης της μέρας, γι αυτό και κλείνει σήμερα τις πύλες της, αποζημιώνοντας τον κόσμο.

ippiki-amaliada2016h


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος