FOLLOW US: facebook twitter

Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά η νέα σεζόν για την Ολυμπία

Ημερομηνία: 23-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Οικονομία

olympia

Αύξηση επισκεπτών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε Ακρόπολη Δελφούς, Ρόδο και Κρήτη τον Ιανουάριο του 2016
Ενθαρρυντικά για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπως και για μια σειρά άλλων μουσείων στην Ελλάδα- Δελφοί, Κρήτη, Ρόδος- , είναι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιανουάριο του 2016 που δείχνουν αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο, ενώ αντιστοίχως είναι εντελώς αποθαρρυντικά για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Ολυμπίας.
Στο Μουσείο της Ολυμπίας παρουσιάζεται μείωση της επισκεψιμότητας κατά 20% και στον αρχαιολογικό χώρο… – 37,9%! Μπορεί οι πρώτοι τουλάχιστον τρεις μήνες του χρόνου να μην είναι και οι καλύτεροι για τον τουρισμό στην Ηλεία, αφού η κρουαζιέρα ξεκινά δειλά- δειλά στις αρχές Μάρτη, ενώ οι λεγόμενοι εκδρομικοί «γύροι» να είναι συνήθως πεσμένοι ή να μην περιλαμβάνουν την Ολυμπία, ωστόσο τα δυσμενή αυτά στατιστικά στοιχεία μπορεί να προοιωνίζουν μια όχι και τόσο ελπιδοφόρα χρονιά για τον τουρισμό στην Ηλεία και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιανουάριο του 2016 σημειώθηκε αύξηση 12,4% στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία, ενώ οι επισκέπτες ελεύθερης εισόδου αυξήθηκαν κατά 33,7%, σημάδι ότι οι Έλληνες κυνηγάνε τις ημέρες με ελεύθερη είσοδο, για την επίσκεψη τους στους χώρους αυτούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αύξηση επισκεπτών παρατηρήθηκε κατά το ίδιο διάστημα και στους αρχαιολογικούς χώρους κατά 6,7% και κατά 48,6% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου, ενώ οι εισπράξεις παρουσίασαν μείωση κατά 10,6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Την πρωτιά στις προτιμήσεις των επισκεπτών κρατά το Μουσείο της Αρκόπολης.
Τα στατιστικά στοιχεία για την Ολυμπία
Στις προτιμήσεις των επισκεπτών, όσων αφορά στα μουσεία, πρώτο έρχεται το Μουσείο της Ακρόπολης με 60.829 επισκέπτες κατά τον Ιανουάριο. Ακολουθεί το Εθνικό αρχαιολογικό Μουσείο και στην τρίτη θέση των Δελφών, ενώ ένα 30,7% επισκέφθηκε κατά τον Ιανουάριο την Ακρόπολη. Όσων αφορά στη λίστα επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων, ακολουθούν στις προτιμήσεις με σειρά, το Σούνιο, οι Δελφοί και η Επίδαυρος. Όπως διαπιστώνουμε η Αρχαία Ολυμπία δεν ήταν στις προτιμήσεις των επισκεπτών καθώς τον φετινό Ιανουάριο είχαμε μόλις 1743 επισκέπτες στο Μουσείο ένατι 2180 τον περσινό Ιανουάριο και στον αρχαιολογικό χώρο 3420 επισκέπτες έναντι 5.500 τον Ιανουάριο του 2015. Γενικώς από χρόνο σε χρόνο φαίνεται να μειώνεται ο αριθμός των επισκεπτών. Έτσι, το 2014 είχαμε στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας 464.990 επισκέπτες όλη τη χρονιά ενώ το 2015 είχαμε 439.896 επισκέπτες και το 2016 ξεκίνησε όπως προαναφέραμε με αρνητικό πρόσημο 37,9%. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο τα στατιστικά στοιχεία είναι λίγο διαφορετικά, καθώς το 2014 είχαμε 134.876 επισκέπτες και το 2015 είχαμε 135.972 επισκέπτες, μικρή αύξηση από την μια χρονιά στην άλλη, αλλά και εδώ το 2016 ξεκινά με αρνητικό πρόσημο 20%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος