FOLLOW US: facebook twitter

Εντός καλοκαιριού 2.400 εργάτες γης από Αίγυπτο

Ημερομηνία: 14-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ενεργοποιείται η διμερή διακρατική συμφωνία που είχε «παγώσει» από το 2022

Ενεργοποιείται μέσα στο καλοκαίρι του 2024 η διμερή διακρατική συμφωνία για την απασχόληση έως 5.000 εργατών γης από την Αίγυπτο στα ελληνικά χωράφια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Ο υπουργός βρίσκεται από την Πέμπτη στην Αίγυπτο και στο πλαίσιο συνάντησης με τον Αιγύπτιο υπουργό Εργασίας Χασάν Σεχάτα, προέβη στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει, από τον Νοέμβριο του 2022, με πρωτοβουλία του τότε αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διμερή διακρατική συμφωνία για την απασχόληση 5.000 εποχικών εργατών γης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε εργατικά χέρια στον αγροτικό τομέα. Η εν λόγω συμφωνία έχει μείνει ανενεργή έκτοτε, λόγω τεχνικών δυσκολιών

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Καιρίδη, έχει καταρτιστεί ο κατάλογος με τους πρώτους 2.400 υποψηφίους, οι μετακλήσεις των οποίων θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται μέσα στο καλοκαίρι του 2024, δίχως όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Να σημειώσουμε βεβαίως, ότι ο αριθμός αυτός είναι… σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις ανάγκες που υπάρχουν στην ελληνική ύπαιθρο ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που οι καλλιέργειες είναι στο φουλ, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2022 μόνο για την Ηλεία είχαν καταγραφεί ανάγκες για απασχόληση 1600 περίπου εργατών γης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot