FOLLOW US: facebook twitter

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Ημερομηνία: 23-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Απουσίαζαν εμπορικοί σύλλογοι και επαγγελματίες από την σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Η εφαρμογή των διατάξεων του Αντικαπνιστικού Νόμου αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε την Παρασκευή το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος με την συμμετοχή του υπηρεσιακών παραγόντων με την παρουσία και του αντιδημάρχου Πύργου Μαρίνη Αχτύπη. Στην σύσκεψη δεν παρέστησαν αν και είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων και επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προφανώς γιατί υπάρχει ένα κλίμα παραπόνων από τους καταστηματάρχες που βλέπουν «απώλειες» στην πελατεία τους λόγω της διακοπής του καπνίσματος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση επί των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας από τον κ. Γιαννόπουλο και ανταλλαγή απόψεων απόψεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ενόψει της επικείμενης εντατικοποίησης των ελέγχων, προκειμένου να αποφεύγονται τριβές μεταξύ καταστηματαρχών, καταναλωτών και ελεγκτικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος «στόχος των υπηρεσιών της Περιφέρειας δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαζομένων στα καταστήματα και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος απαλλαγμένου από τις επικίνδυνες συνέπειες της χρήσης καπνικών προϊόντων, που συν τοις άλλοις είναι και δείγμα πολιτισμού. Ηδη έχουν υπάρξει έλεγχοι και έχουν προχωρήσει και είναι μεγάλος ο βαθμός εντατικοποίησης και αυτό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ακόμα ποιο διευρυμένο. Θα πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως η εφαρμογή του Νόμου και ήδη υπάρχουν κάποια παράπονα από επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και έχουν καταγραφεί και διαμαρτυρίες καθώς κάποιες επιχειρήσεις το εφαρμόζουν πλήρως και κάποιες άλλες δεν έχουν συμμορφωθεί. Γι αυτό θα πρέπει να διασφαλίσουμε την ισότιμη εφαρμογή του Νόμου χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν είναι σκοπός μας να στοχοποιήσουμε ούτε τους καπνιστές ούτε τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς αυτές πλήττονται άμεσα από την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Απλά θα πρέπει να διαμορφωθεί το πλαίσιο αυτό το οποίο θα είναι προς όφελος όλων μας καθώς εάν όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφετέριες μπαρ, εστιατόρια το εφαρμόζουν πλήρως τότε δεν θα υπάρχει μία κατάσταση ανισότητας με «δύο μέτρα και δύο σταθμά.»

Καταλήγοντας ο αντιπεριφρειάρχης επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση ούτε ευνοϊκό πλαίσιο για την περίοδο των εορτών και η εφαρμογή του νόμου θα είναι 7 μέρες την εβδομάδα και βεβαίως τα Σαββατοκύριακα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος