FOLLOW US: facebook twitter

Ενώνουν δυνάμεις για καλύτερο Πύργο

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Ευρεία σύσκεψη μεταξύ συλλόγων χθες στα γραφεία του τοπικού εμπορικού συλλόγου

Η ιεράρχηση και η επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων του Πύργου ήταν το κύριο αντικείμενο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσαν σύλλογοι και φορείς της πόλης στα γραφεία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.
Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να κατατεθούν ιδέες και προτάσεις, να αναλυθούν προβλήματα και στρεβλώσεις, ώστε να σχηματιστεί ένα πλαίσιο που θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η συγκρότησης μια επιτροπής, στην οποία θα εκπροσωπούνται όλοι οι συμμετέχοντες φορείς και η οποία θα αναλάβει να παρακολουθεί την πορεία και να επικαιροποιεί αιτήματα και προτάσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία της πόλης, την εικόνα της, το περιβάλλον και την κοινωνική της συνοχή, ενώ διατυπώθηκαν προτάσεις και ιδέες.


Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, δήλωσε:
«Πήραμε μια πρωτοβουλία να μαζευτούμε και να κάνουμε κάτι για την πόλη μας. Δεν είναι δυαντόν να έχει αυτήν την κατάσταση και να είναι σε αυτή τη θέση η αρχαιότερη πόλη της Πελοποννήσου/ εμείς που επενδύουμε και ζούμε σε αυτήν την πολη, θέλουμε να την πάμε μπροστά και να την κάνουμε σημείο προορισμού να είναι πιο ασφαλής και πιο φιλική προς τους πολίτες γιατί είμαστε ωφελημένοι και εμείς σαν επιχειρηματίες. Κλήθηκαν όλοι να δώσουν τις ιδέες τους, να τις ιεραρχήσουμε και να συγκροτηθεί μια επιτροπή που θα παρακολουθεί κάθε μήνα και θα μεταφέρει το πλαίσιο στο δημοτικό συμβούλιο, που είναι το κορυφαίο όργανο της πόλης.


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Διόνυσος, Νίκος Τζαμαλής, δήλωσε:
«είναι μια προσπάθεια που έπρεπε να έχει γίνει αρκετό καιρό πριν. Θέλουμε όλους τους συλλόγους να έρθουν δίπλα μας. Είχαμε και την προηγούμενη φορά ότι αυτή η συνάντηση δεν πρεπει να σταματήσει μόνο σήμερα αλλά να γίνεται τουλάχιστον μια φορά το μηνα και να βάζουμε συνεχώς νέα θέματα για να καλυτερέψει ο τόπος μας.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάννου, δήλωσε:

«θεωρώ αυτή τη συνάντηση πολύ σημαντική ως ξεκίνημα μίας συνεργασίας φορέων σε επίπεδο Ηλείας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες στήριξης και πραγμάτων που μπορούν να γίνουν στον Πύργο και σε όλες τις πόλεις της Ηλείας. Το πιο σημαντικό είναι η έναρξη μιας συνεργασίας, να βρισκόμαστε ανά μηνα, να συζητάμε και να ασκούμε την πίεσή μας προς τα πάνω για να βοηθάμε προς τα κάτω».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος