FOLLOW US: facebook twitter

Μισέλ Αμπού – Χάντμπα: 49 χρόνια από την ηρωική εξέγερση

Ημερομηνία: 17-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

49 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Η κορυφαία πράξη αντίστασης, που συνέβαλε αποφασιστικά στην πτώση του τυραννικού καθεστώτος της Χούντας και τη μεταπολίτευση.
Τα μηνύματα εκείνης της εποχής «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν και σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.
Τιμούμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Σε μια εποχή όπου η κοινωνία υποφέρει από την πολύπλευρη και πολύχρονη κρίση και οι πολίτες βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται, τα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη και ίσες ευκαιρίες επανέρχονται στο προσκήνιο. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτικές για λίγους και εκλεκτούς, με τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες να γιγαντώνονται.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να πρωτοστατεί στους κοινωνικούς αγώνες και να στέκεται στο πλευρό του συνόλου της κοινωνίας, σε έναν διαρκή αγώνα για την διασφάλιση των κεκτημένων που έφερε η «Αλλαγή» του 1981 και η σύγχρονη Ελλάδα, η οποία δομήθηκε από το σύνολο των κυβερνήσεών του.
Βαδίζουμε στα «χνάρια» που άφησε στη χώρα μας η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη και στους αγώνες που έδωσαν όλες οι γενιές των αγωνιστών.

«Μας κυνηγούσαν στα ερημικά πάρκα και τις παρόδους, γιατί -λέει- θα καίγαμε την πόλη με τον ήλιο που κρύβαμε».ΣπύροςΚατσίμης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος