FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχυμένη η Ηλεία

Ημερομηνία: 05-01-2024 | Συντάκτης:

-Σε θέσεις ευθύνης στη νέα «κυβέρνηση» Δυτικής Ελλάδας οι έξι από τους επτά περιφερειακούς συμβούλους του νομού

 

Νέος χωρικός αντιπερ/ρχης ο Νίκος Κοροβέσης

-Τον κρίσιμο τομέα των Υποδομών αναλαμβάνει ο Βασίλης Γιαννόπουλος

-Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού ο Παν. Μπράμος και Τουρισμού ο Δημ. Νικολακόπουλος, Διοίκησης ο Θεόδ. Βασιλόπουλος  και Εντεταλμένος στην Υγεία ο Γ. Παναγούλιας

 

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

 

Ενισχυμένη ξεκινά και στη νέα θητεία της περιφερειακής Αρχής Δυτικής Ελλάδας η Ηλεία, καθώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει τους έξι από τους επτά εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους σε σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί αλλαγών σε πρόσωπα και λειτουργικής αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, αφού κανένας δεν έμεινε στην ίδια θέση!

Νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ηλείας ορίστηκε ο επιχειρηματίας και μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Ο δικηγόρος και μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, αναβαθμίστηκε καθώς ο Νεκτάριος Φαρμάκης τού εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο του έμμισθου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Έργων & Υποδομών, κομβικό για την επόμενη πενταετία δεδομένου ότι εκκινεί το νέο ΕΣΠΑ και θα αρχίσουν να «τρέχουν» οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις.

Έμμισθος θεματικός αντιπεριφερειάρχης παραμένει και ο Θοδωρής Βασιλόπουλος, αλλά μετακινείται από την Αγροτική Ανάπτυξη στον τομέα Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξιοσημείωτη απόφαση του Νεκτάριου Φαρμάκη είναι να διαχωρίσει τον τομέα του Πολιτισμού από αυτόν του Τουρισμού, αλλά να διατηρήσει και τα δύο χαρτοφυλάκια στην Ηλεία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο συμβολαιογράφος Παναγιώτης Μπράμος ορίστηκε (άμισθος) αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και ο φυσικοθεραπευτής Δημήτρης Νικολακόπουλος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

Επίσης, ο νεοεκλεγείς γιατρός Γιώργος Παναγούλιας ορίστηκε υπεύθυνος για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Π.Ε. Ηλείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.

 

Σε ό,τι αφορά τις άλλες περιφερειακές ενότητες, ο Φωκίων Ζαΐμης  είναι ο νέος χωρικός Αντιπερ/ρχης Αχαΐας και ο Θανάσης Μαυρομμάτης Αιτωλοακαρνανίας. Ο Χαράλαμπος Μπονάνος ορίστηκε Αναπληρωτής Περιφερειάρχης (με ευθύνη τον συντονισμό του Περιφερειακού Έργου και τη Διοίκηση). Αντιπερ/ρχης Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου ο  Νικόλαος Κατσακιώρης, Αντιπερ/ρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας (άμισθος) ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ο Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας, Χωροταξίας & Περιβάλλοντος ο Στυλιανός Μπλέτσας, Αντιπερ/ρχης Αθλητισμού ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Αντιπερ/ρχης Δημόσιας Υγείας (άμισθη) η Άννα Μαστοράκου, Αντιπερ/ρχης Κοινωνικής Πολιτικής & Οικογένειας η Γεωργία Ντάτσικα, Εντεταλμένος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Π.Α.Α. ο Γεώργιος Κοντογιάννης και Εντεταλμένη για θέματα ισότητας, άρσης κοινωνικών ανισοτήτων & φυλετικών διακρίσεων η Αμαλία Βούλγαρη.

Ν.Φαρμάκης: «Κανένας δεν περισσεύει»

Με την ευκαιρία ανακοίνωσης του διοικητικού σχήματος, ο κ. Φαρμάκης, δήλωσε: «Μία νέα σελίδα ανοίγει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με ένα διοικητικό σχήμα που έρχεται για να υπηρετήσει το διαχρονικό δόγμα μας για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, προς όφελος των πολιτών του τόπου μας.

»Το νέο διοικητικό σχήμα πατάει πάνω στις γερές βάσεις που τέθηκαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, αξιοποιεί την εμπειρία στελεχών της παράταξής μας που έχουν ήδη αποδείξει τις ικανότητές τους αλλά και τις δεξιότητες στελεχών που για πρώτη φορά αναλαμβάνουν ρόλους ευθύνης στην αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και θα εργαστεί για να επαληθεύσει τις προσδοκίες όλων για μία Δυτική Ελλάδα που θα είναι πρωταθλήτρια βιώσιμης ανάπτυξης, τόπος προκοπής και κοινωνικής προστασίας.

»Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω ότι οι θέσεις ευθύνης δεν υπηρετούνται μόνο από εκείνους που αναλαμβάνουν επικεφαλής χαρτοφυλακίων, αλλά από το σύνολο των στελεχών της παράταξής μας. Όλοι μαζί θα εργαστούμε για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, δικαιώνοντας την ισχυρή εντολή που μας έδωσαν. Και όλοι μαζί θα συνεργαστούμε με το σύνολο των τοπικών φορέων και των άξιων υπηρεσιακών στελεχών της ΠΔΕ για να σηκώσουμε ψηλότερα τη Δυτική Ελλάδα.Έτσι κι αλλιώς, σε αυτή την προσπάθεια κανένας δεν περισσεύει. Γιατί αυτός ο τόπος δεν ανήκει σε κάποιους ή σε μερικούς, ανήκει σε όλους μας!»

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 

Νίκος Κοροβέσης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γραμματικό Αττικής, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση στον Κακόβατο Ζαχάρως Δραστηριοποιείται σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ Νοσηλευτικών Μονάδων Νομού Ηλείας(2014-16). Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2019 και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού θέση που διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

 

Βασίλης Γιαννόπουλος

Γεννήθηκε και κατοικεί στον Πύργο είναι παντρεμένος κι έχει μια κόρη. Είναι νομικός με μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών. Ασκεί μάχιμη Δικηγορία, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας (Δικηγόρος παρ’ εφέταις),όπου έχει εκλεγεί δύο φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο.Εξελέγη το 2019 περιφερειακός σύμβουλος και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας, θέση που υπηρέτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας.

 

Παναγιώτης Μπράμος

Γεννήθηκε και κατοικεί στον Πύργο. Κατέχει πτυχίο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και πτυχίο στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το 2007, ορκίστηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι δικηγόρος κι έχει ενεργό δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας, ως μέλος του Δ.Σ., αλλά και κοινωνική δράση ως μέλος διαφόρων σωματείων και εθελοντικών οργανώσεων. Το 2014 εξελέγη πρώτη φορά περιφερειακός σύμβουλος και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, επανεξελέγη το 2019 και το 2023.

 

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο, είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες. Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. Είναι φυσικοθεραπευτή και ασκεί ελεύθερο επάγγελμα. Παράλληλα διδάσκει στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου (διετής κύκλος σπουδών),μαθήματα της ειδικότητας Βοηθού Φυσικοθεραπευτή Ιαματικών Πηγών και Λουτρών. Εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος το 2019 και του ανατέθηκε ο τομέας του αθλητισμού αρχικά ως βοηθός περιφερειάρχη και εν συνεχεία ως Αντιπεριφερειάρχης.

 

Θεόδωρος Βασιλόπουλος

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αμαλιάδα. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο παιδιά. Είναι πτυχιούχος τμήματος Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αργοστολίου – Κεφαλληνίας.
Επαγγελματικά, ασχολείται με την έρευνα και την οργάνωση ενός πρότυπου αγροκτήματος βιολογικής γεωργίας με παραγωγή, μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία των παραγόμενων βιολογικών προϊόντων. Υπήρξε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (2013-2019). Εκλεγμένος Πρόεδρος, από το 2005 έως και σήμερα, στην Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας – Ηλειακή Γη,ενώ είναι Πρόεδρος του επαγγελματικού αγροτικού συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας και Περιχώρων «ΒΙΟΗΛΙΣ». Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ήλιδας και Αντιδήμαρχος υπεύθυνος τοπικής ανάπτυξης (2010 – 2013). Έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό του «Καλύτερου Νέου αγρότη στην Ευρώπη», το 2016. Το 2019, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, θέση που διατήρησε σε όλη την θητεία.

 

Γεώργιος Παναγούλιας

Γεννήθηκα στη Μίνθη Ηλείας και πήρε απολυτήριο Λυκείου από το Ε’ Λύκειο Αθηνών.Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στη Θεραπευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αθηνών “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και είναι μέλος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και άλλων Επιστημονικών Εταιρειών. Διατηρεί Καρδιολογικό Ιατρείο στη Γαστούνη από το 1999, ενώ παράλληλα εργάζεται στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του Ε.Σ.Υ για την καλύτερη παροχή δημόσιας περίθαλψης στην Ηλεία. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot