FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερώθηκαν για τις αλλαγές στο Mydata

Ημερομηνία: 15-12-2023 | Συντάκτης:

Ενδιαφέρουσα ημερίδα από τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, την ΕΛΦΕΕ Ηλείας και το Επιμελητήριο

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις αλλαγές και τις υποχρεώσεις του προγράμματος της ΑΑΔΕ my data είχαν το απόγευμα της Τετάρτης, έμποροι, επαγγελματίες και λογιστές στη διάρκεια της ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου σε συνεργασία με την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηλείας και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Ο Λογιστής- Φοροτεχνικός MBA Νικόλαος Καραδημήτρης, που ήταν και ο βασικός εισηγητής της ημερίδας, εξήγησε με λεπτομέρεια όλες τις αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1/1/2024 και συνέστησε σε όλους τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνει και υψηλά πρόστιμα. «Ο επαγγελματίας πλέον από 1/1/2024 θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός, γιατί με το νέο νομοσχέδιο εισάγονται πλέον και πρόστιμα. Θα δούμε από πότε, μετά την απόφαση του υπουργού θα γίνουν ενεργά. Ιδιαίτερα θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στα έσοδα τους τα οποία θα πρέπει να είναι διασφαλισμένα καθώς επίσης και στους προμηθευτές με τους οποίους συνεργάζονται δεδομένου ότι και αυτοί θα ενημερώνουν την ίδια πλατφόρμα.

Αρχικά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης ανακοίνωσε πως θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές ημερίδες για τους επαγγελματίες δεδομένου ότι από τη νέα χρονιά αυξάνονται υποχρεώσεις αλλά και πρόστιμα σε περίπτωση λαθών.

Ακολούθως, στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηλείας Αλέξης Νταουλάρης, σημείωσε πως θα πρέπει να αλλάξει η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων και λογιστών καθώς βάση των αλλαγών απαιτείται πιο στενή και συχνότερη συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ενημερωτική ημερίδα και πως υπάρχει ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των επιχειρηματιών και των λογιστών διότι οι αλλαγές που έρχονται από τη νέα χρονιά είναι πολλές και θα πρέπει να προσαρμοστούν το συντομότερο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος